Van Schilfgaarde Interieur

Wie?

Decorateur Jessica van Schilfgaarde groeide op tussen de stoffen en stalen als dochter van Anna van Schilfgaarde die jarenlang een woonwinkel had aan de Westerse Drift. Het lag niet in Jessica haar bedoeling om haar op te volgen, maar toen ze tijdens haar studie een half jaartje ‘over’ had, besloot ze haar moeder te helpen in de winkel. Om vervolgens niet meer weg te gaan. Jessica: “Het was al snel duidelijk dat ik helemaal op mijn plek zat.” Na jaren fijn samengewerkt te hebben, heeft Jessica het bedrijf inmiddels volledig overgenomen.

Wat?

Een belangrijk onderdeel van Jessica haar dagelijkse werkzaamheden is het decoreren van woningen met behulp van meubelen, stoffen, behang, vloeren en verf. Ze adviseert over materialen, kleuren en texturen en zoekt daarbij samen met haar opdrachtgevers de grenzen op. “Ik probeer altijd wat andere dingen te laten zien dan de opdrachtgever in eerste instantie zelf zou kiezen. Ze te prikkelen. Uit hun comfortzone te trekken. Niet om ze uiteindelijk iets te laten kiezen dat niet bij ze past, maar wel om te ontdekken waar ze echt gelukkig van worden. Voor dat proces nemen we uitgebreid de tijd. Want als een voorstel van mij blijft ‘hangen’ bij de opdrachtgever, als ze het niet uit hun hoofd krijgen, dán is het goed en weet ik zeker dat ze de juiste keuze maken.

Daarnaast is Van Schilfgaarde Interieur een winkel waar je makkelijk naar binnen loopt voor mooie woonaccessoires, leuke cadeautjes, decoratieve postkaarten, verf, kussens en lampen. “Van sommige van de exclusievere accessoires verkopen we bewust maar één exemplaar. Hierdoor is de kans dat je hem bij anderen tegenkomt erg klein.”

Hoe?

Service en kwaliteit staan voorop bij Jessica. Daarom wordt er ook gewerkt met kwaliteitsmerken zoals onder andere Farrow & Ball Groningen, Little Green, Morris & Co, Pierre Frey, Design of the Time, Arte en Cole & Son.

Waar?

Vlak voor corona uitbrak, verhuisde Jessica haar winkel naar de gezellige Kerkstraat in het centrum. Ondanks dat de start op deze locatie anders uitpakte dan verwacht heeft Jessica nog geen dag spijt van haar beslissing. “In het centrum heb je meer spontane aanloop. Maar je ‘doet’ ook veel meer mee in het centrum. Het is makkelijker om aan te haken bij markten en activiteiten en je bent onderdeel van het aanbod in het dorp. Het is belangrijk dat dat blijft bestaan. Het leukste vind ik misschien nog wel het contact met de collega’s uit de straat. Even bij elkaar aanwippen, of elkaar helpen: het is fijn om zulke leuke buren te hebben!”

Verder?

Jessica adviseert haar opdrachtgevers regelmatig om meubelstukken die constructief gezien nog goed zijn opnieuw te stofferen. “Wij verkopen graag mooie, nieuwe meubelen waar mensen gegarandeerd jarenlang veel plezier van gaan hebben. Maar als het model en de constructie nog goed zijn – en dat is vaak zo bij een kwalitatief goede bank of stoel- dan kan je ook kiezen voor nieuwe bekleding. Dat is vrijwel altijd goedkoper dan nieuw aanschaffen. Bovendien geef je zo dierbare meubelen een tweede leven. Bijvoorbeeld oma haar favoriete stoel met een kek stofje. Of die fijne bank die een beetje sleets is geworden. Ze komen er als nieuw uit en dragen bij aan een heel persoonlijk interieur!”

Openingstijden

Dinsdag10.00 - 18.00
Woensdag10.00 - 18.00
Donderdag10.00 - 18.00
Vrijdag10.00 - 18.00
Zaterdag10.00 - 17.00