Cosmé Lifestyle

Wie?

Ilse Grevink en haar man Lex zijn de eigenaren van Cosmé Lifestyle in Haren. Daarnaast runnen ze samen de naastgelegen Parfumerie Douglas én hebben ze inmiddels drie andere filialen van Cosmé Lifestyle opgericht. Beide zijn vooral achter de schermen actief waarbij Lex zich vooral richt op de Parfumerie en Ilse de stille kracht achter de Cosmé filialen is.

Wat?

“Cosmé Lifestyle heeft alles wat vrouwen willen”, vertelt Ilse. “We verkopen mode, beautyproducten, woonaccessoires, sieraden en cadeautjes, Het is een heerlijke winkel om te snuffelen op zoek naar wat moois voor jezelf of een ander. Of om gewoon even te kijken wat er nu weer voor leuks is binnengekomen.” Want vaste klanten weten inmiddels al dat er dagelijks nieuwe items in de winkel te koop komen. Net zoals liefhebbers van het stijlvolle merk Studio Anneloes weten dat er iedere week weer nieuwe stukken uit de collectie geleverd worden.

Ook met hun andere vaste merken zoals Rituals, Zusss, Yaya en My Jewellery trekt het team van Cosmé een regelmatig terugkerend publiek. “My Jewellery is bijvoorbeeld populair onder de wat jongere meiden en ook liefhebbers van de luxe home- en bodyproducten van Rituals weten ons goed te vinden.”

Hoe?

Gelukkig komen de vaste klanten niet alléén voor de mooie merken naar de winkel. Ze komen ook voor de sfeer en gezelligheid. “We hebben een vast team, met medewerkers die al jaren bij ons werken. Ze kennen de klanten zeer goed en hebben vaak een fijne band opgebouwd met elkaar. Bij ons krijg je altijd eerlijk advies en mag je gewoon lekker komen kijken zonder iets te kopen. Iemand die bij ons met een goed gevoel naar buiten stapt, heeft niet per se een tasje in de hand.”

Een groot deel van de tijd besteed Ilse aan de inkoop. Ieder seizoen wordt er gekeken naar de trends en kleuren van dat moment en kiest ze een paar thema’s uit die passen bij Cosmé. Vervolgens vertaalt ze die naar de vele verschillende items voor de winkel. “Ik werk daarbij vooral op gevoel. Als ík er enthousiast van wordt en de meiden in de winkel ook, dan weet ik dat het niet lang in de schappen ligt.”

Waar?

Ilse en Lex ondernemen al jaren aan de Brinkhorst in Haren. Toen het pand naast hun parfumerie leeg kwam te staan, besloten ze om daar Cosmé Lifestyle te beginnen. Dat was in 2012. Sindsdien heeft het stel nog drie Cosmé Lifestyle winkels geopend, in Hardenberg, Roden en Hoogeveen.

Verder

Daarbovenop lanceerde het stel recent nog een webshop voor de Cosmé Lifestyle winkels. “De webshop is vooral bedoeld om online te oriënteren en voor liefhebbers van de bekendere merken zoals Rituals en Studio Anneloes. We willen online ook toegankelijk zijn en inspiratie bieden, net zoals in onze winkels!”

Openingstijden

maandag13.00 - 17.30
dinsdag10.00 - 17.30
woensdag10.00 - 17.30
donderdag10.00 - 17.30
vrijdag10.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00

Contact informatie

Brinkhorst 17
9751 AS Haren

050 535 1301

www.cosmelifestyle.nl
info@cosmelifestyle.nl