Rommelmarkt Haren

Wie?

Een groep van ruim 35 vrijwilligers is iedere week weer in touw om geld in te zamelen voor kleinschalige goede doelen in kringloopwinkel Rommelmarkt Haren. In de winkels aan de Rijksstraatweg en de Hortuslaan sorteren zij ingebrachte spullen voor de verkoop. De vrijwilligers zijn al jarenlang de drijvende kracht achter Stichting Rommelmarkt Haren.

De stichting is een ANBI, dat staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. De Anbi-status heeft een aantal belastingvoordelen bij erven en schenken. Zo kunnen mensen belastingvrij een legaat aan de Rommelmarkt nalaten. En mogen mensen een gift aan de Rommelmarkt aftrekken in hun aangifte inkomstenbelasting.

Wat?

De Rommelmarkt is het kleinste warenhuis van Haren, met het grootste assortiment. In de winkel kun je de meest uiteenlopende dingen tegen het lijf lopen, maar over het algemeen worden er vooral boeken, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen en klein meubilair ingebracht en verkocht. Met de opbrengsten steunt Stichting Rommelmarkt Haren kleinschalige en lokale projecten in ontwikkelingslanden, zoals bijvoorbeeld Afrika, India, Zuid-Amerika en Indonesië.

De stichting geeft de voorkeur aan initiatieven die door aanvragers uit de vier noordelijke provincies worden gedaan. Op die manier kunnen zij ook makkelijker verslag doen over de voortgang van hun project.

Waarom?

Het steunen van goede doelen is het voornaamste doel van de stichting. De winkels zijn daarvoor een middel. Het overgrote deel van de klanten vindt het gewoon prettig om lekker te snuffelen en voor een zacht prijsje artikelen een tweede kans te geven. Of om op zoek te gaan naar unieke kringloopvondsten voor een persoonlijke ‘touch’ aan het eigen interieur.

Hoe?

Stichting Rommelmarkt Haren geeft per jaar zo’n veertig tot vijftigduizend euro aan goede doelen. Zoals gezegd gaat het altijd om kleinschalige, lokale projecten in ontwikkelingslanden. Initiatieven die inspelen op educatie, gezondheid of in het belang zijn van kinderen en vrouwen, hebben daarbij voorrang. Een voorbeeld van een goed doel is bijdragen aan een goede waterleiding in het dorp, waardoor iedereen schoon drinkwater tot zijn beschikking heeft. Bij de keuze van de goede doelen hebben de vrijwilligers een belangrijke stem.

Verder?

Net als veel andere vrijwilligersorganisaties heeft Stichting Rommelmarkt Haren te maken met de eeuwige zoektocht naar vrijwilligers. Nieuwe aanwas is daarom altijd welkom. Gelukkig kan de kringloopwinkel terugvallen op een team met zeer veel actieve vrijwilligers die zich iedere week weer inzetten en op die manier bijdragen aan een betere wereld – en een goed bezochte winkel!

 

Openingstijden

Rijksstraatweg:
Woensdag 13.30 - 17.00
Donderdag 13.30 - 17.00
Vrijdag 13.30 - 17.00
Zaterdag 13.30 - 17.00
Hortuslaan:
Vrijdag13.30 - 17.00
Zaterdag13.30 - 17.00
Inbrengen locatie Hortuslaan: Tijdens openingstijden

Contact informatie

Rijksstraatweg 222
9752 BT Haren

Hortuslaan 4A
9751 BG Haren

06 – 83 38 48 81

www.rommelmarktharen.nl
secretaris@rommelmarktharen.nl