Papillon

Wie?

Desirée Celant nam in 1998 op 28-jarige leeftijd kledingwinkel Papillon in de Kerkstraat over. Het bedrijf was  van Irene Sikkens, de eerste kleding boetiek in Haren. De winkel bestond  in 2018  50 jaar!.

Wat?

De winkel van  Desirée heeft een modern interieur met leuke trendy merken zoals o.a. POM Amsterdam, MSCW, White Stuff, Zoso en Oska. Ze vertelt: “Er is veel veranderd in die 25 jaar.  We zijn altijd een winkel geweest met  veel kleur  voor een brede doelgroep. Dat is niet veranderd.”

“Vorig jaar ben ik begonnen met POM. Een leuk merk uit Amsterdam. De  kleding is kleurrijk en heeft geweldige prints. Het is nu al een groot succes, klanten bellen op om stukken te reserveren in hun maat!”

Al 25 jaren is het label Oska een bestseller. Dit merk gebruikt veel natuurlijke materialen zoals hennep, katoen en wol. “Het leuke van Oska is dat nieuwe items goed zijn te combineren met vorige collecties qua kleur en stijl. Verder is het een uitgesproken merk qua modellering en stoffen. Daardoor hebben ze veel fans.”

In augustus 2022 heeft de  winkel een nieuw interieur gekregen, vernieuwend, modern en zeer overzichtelijk!  Leuke details zijn de  verschillende Afrikaanse behang prints in de winkel, elke kleedkamer heeft een ander motief en achter de toonbank de blikvanger met schitterende luipaarden.

Waarom?

Samen met haar vriend,  gaat ze vrijwel ieder jaar naar het zuiden van Afrika. In 1998 ging ze voor het eerst en sindsdien is ze verliefd op het land.

Maar ook in de kleding komt die liefde tot uiting. “Als kleding een pantermotiefje heeft, móet ik het gewoon hebben. Uiteraard zorg ik dat het nergens ordinair wordt, maar een panterprint of een print met pootafdrukjes hoort hier gewoon thuis!”

Hoe?

“De inkoop is heel leuk om te doen. Nadenken over de producten, het inleven in de klanten, wat vinden ze over een jaar mooi? In dit vak moet je vooruit kunnen kijken. Voor inspiratie bezoek ik beurzen en lees vakbladen, maar bovenal luister ik goed naar mijn klanten.

“Ik houd rekening met hun wensen. Wat vinden ze leuk? Welke kleuren vinden ze mooi? Maar daarna ga ik af op mijn eigen gevoel. Geloof ik hier in? Gaat dit de mode worden? Vrouwen kiezen hier vaak voor mooi, maar ook voor draagbaar.

Waar?

Vroeger was Papillon gevestigd aan de Kerkstraat nr 5. Tegenwoordig zit daar 38 dresses. In 2006 schoof Papillon een paar deurtjes door naar Kerkstraat nr 11. Dit pand is  groter en heeft twee prive-parkeerplekken achter de winkel. Vaste klanten bellen van te voren om te vragen of ze daar kunnen parkeren.”

Desirée vindt de Kerkstraat een van de leukste winkelstraten in Haren. “We hebben hier authentieke winkels,  en een leuke groep ondernemers. We regelen veel samen, zoals de kerstbomen en verlichting in de straat. Als we iets organiseren doet iedereen mee. Met een groepsapp houden we elkaar op de hoogte. Je moet het uiteindelijk met z’n allen doen.

Verder?

Desirée doet alles in de winkel zelf. Ze heeft twee freelancers op wie ze kan terugvallen bij vakanties. Doordat ze altijd op de werkvloer staat, heeft ze natuurlijk veel mensen in de loop der jaren leren kennen,

Ze vertelt: “Ik ben altijd mezelf bij de klanten en probeer ook  goed te luisteren wat ze echt willen. Door die persoonlijke aandacht zijn er waardevolle vriendschappen ontstaan met  klanten. Volgens mij zegt dat genoeg over hoe ik werk en wat ik belangrijk vindt.”

 

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag10.00 - 18.00
Woensdag10.00 - 18.00
Donderdag10.00 - 18.00
Vrijdag10.00 - 21.00
Zaterdag10.00 - 17.00

Contact informatie

Kerkstraat 11
9751 BA Haren

050 – 534 51 33

papillonmode@gmail.com
www.papillonmode.nl