Molenkamp Schoenenmode

Wie?

Edwin Molenkamp komt uit een familie van schoenverkopers. Zijn bedrijf – Molenkamp Schoenenmode – bestaat al sinds 1946. Samen met zijn vader en broers heeft de familie meerdere schoenenzaken gehad in het noorden, maar sinds tien jaar is hij de enige eigenaar van Molenkamp Schoenenmode in Haren.

Wat?

Samen met zijn team verkoopt Edwin dames-, heren- en kinderschoenen. Zowel in de winkel als online. Alleen kinderschoenen verkoopt hij niet in zijn webshop. Het aanbod is enorm, van trendy tot gekleed sportief en van verfijnd tot comfortschoenen. Eigenlijk zijn er maar twee eigenschappen die alle schoenen gemeen hebben: ze zijn van goede kwaliteit en hebben een uitstekende pasvorm. Edwin: “Schoenen kunnen nog zo mooi zijn, maar als de pasvorm niet goed is, krijg ik hem hier niet verkocht.”

De dames kunnen kiezen uit mooie merken als Paul Green, Gabor, Via Vai, Gant en Ca’Shott. Voor de heren staat er een ruime keuze binnen bekende namen: Floris van Bommel, Timberland, Giorgio en de mannelijke lijn van Gant. Voor de kinderen heeft Edwin verantwoorde, hippe merken als Red-Rag, Shoesme, Hip, Giga, Munich, Develap, Birckenstock en Bunnies op de planken staan.

Mensen bezoeken Molenkamp Schoenenmode voor de ruime keuze en goed advies. Verder is de prijs/ kwaliteitverhouding heel erg goed bij Edwin. “We zijn geen discounter, maar ook niet duur. We zorgen voor een betaalbaar merkenbeleid. Doordat we een zelfstandige winkel zijn, kunnen we ons erg toespitsen op de wensen van onze klanten. Daarmee onderscheiden we ons.”

Waar?

Molenkamp Schoenenmode is ooit gestart in het huidige pand. Toen was de winkel nog veel kleiner. Slechts een vijfde gedeelte van de huidige 350 m2 verkoopruimte. In de loop der jaren kwamen er steeds nieuwe gedeeltes bij. Door de grootte van de ruimte kan Edwin de schoenen mooi presenteren, heeft de klant volop keus en zijn er bovendien genoeg zitplaatsen om de schoenen te passen.

Hoe?

Doordat het pand zo groot is, heeft Edwin altijd meerdere mensen aan het werk. “In principe kunnen we op iedere afdeling iemand helpen bij hun aankoop. Dat vinden we ook leuk om te doen. Natuurlijk mag iedereen even vrijblijvend rondkijken, maar als ze advies willen of hulp nodig hebben, dan doen we dat graag.”

Het advies van de verkopers kan namelijk soms net even dat duwtje in de rug zijn om iets te kopen wat ze wel mooi vinden, maar niet zo goed durven. Edwin: “Soms twijfelen mensen erg. Dan vinden ze iets bij een ander heel leuk staan, maar denken ze dat dat voor hen niets is. Als we ze dan door goed advies over de streep trekken en ze vervolgens allemaal complimenten krijgen, is dat natuurlijk erg leuk!”

Maar andersom geld ook: als de verkopers denken dat een schoen juist helemaal niet past bij iemand, zullen ze dat ook vertellen. “Soms pakt een jong meisje wel eens een schoen die eigenlijk voor een beetje oudere vrouw bedoeld is. We zullen dan toch zo’n meisje begeleiden naar een andere keuze.”

Waarom?

“We hopen natuurlijk dat mensen tevreden zijn. Dat is deels commercieel ingegeven, maar vooral ook ideëel. We willen niet dat zo’n meisje later op school uitgelachen wordt. We hopen juist dat onze klanten complimenten krijgen. Daarom gaan we graag samen op zoek naar de perfecte schoen. Veel klanten waarderen dat.”

Verder?

Edwin verwacht dat de komende jaren de groei van zijn winkel voornamelijk ligt in het online gedeelte. Met zijn webshop heeft hij een landelijk bereik, ideaal voor vaste klanten die inmiddels elders in het land wonen. “Soms stappen mensen die hier al jarenlang niet meer wonen zomaar weer even binnen. Dan zijn ze op bezoek bij familie en wippen ze even aan.”

Doordat het bedrijf al zo lang bestaat, shoppen inmiddels meerdere generaties hun schoenen bij Molenkamp. “Klanten die hier ooit binnenkwamen met papa en mama, komen nu terug met hun eigen kinderen. Dat is natuurlijk erg leuk!”

 

 

Kijk binnen bij Molenkamp Schoenenmode

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag09.00 -18.00
Woensdag09.00 -18.00
Donderdag09.00 -18.00
Vrijdag 09.00 - 21.00
Zaterdag09.00 -17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 160
9752 BN Haren

050 – 53 50 497

contact@molenkamp.nl
www.molenkamp.nl