Bloemen Mozaïek

Wie?

Voor hij eigenaar werd van bloemenwinkel Bloemen Mozaïek werkte Gerard Bolhuis bij een bloemenexporteur  in Aalsmeer, bij een importeur in Barcelona, op de marketing afdeling van de bloemenveiling in Aalsmeer en in de bloemengroothandel van zijn ouders. Inderdaad, de appel viel niet ver van de boom. De ouders van Gerard hadden naast hun groothandel diverse bloemenzaken in de stad, onder andere in Lewenborg en Paddepoel.

Gerard houdt zich achter de schermen bezig met de inkoop van meerdere winkels, administratie en het aansturen van de eigen filialen in Haren en Lewenborg. De bloembindsters van Bloemen Mozaïek zijn de gezichten van de zaak. Veel klanten kennen Wenke, Francien, Anneke en Caroline die er al van af het begin werkt.

Wat?

In zijn winkel aan de Brinkhorst verkopen Gerard en zijn medewerkers een wisselend assortiment bloemen, kamerplanten, buitenplanten, seizoenproducten en accessoires zoals potten en vazen. Bij Bloemen Mozaïek kunt u terecht voor een plant, boeket of bloemstuk voor iedere gelegenheid. Gerard: “We hebben aansprekende artikelen voor een leuke prijs-kwaliteitverhouding.”

Veel klanten zijn enthousiast over de ruime keuze aan seizoenproducten die het hele jaar door verkocht worden. Wenke vertelt: “In het voorjaar hebben we bijvoorbeeld veel tulpen. De gewone, maar ook luxere en bijzondere varianten. Bijvoorbeeld Franse tulpen. Prachtig zijn die! Daarna komen op een gegeven moment de pioenrozen, dahlia’s en riddersporen. Ieder seizoen heeft mooie bloemen, het verveelt nooit.”

Verder krijgen de dames veel complimenten op hun veldboeketten. Wenke: “Blijkbaar zie je aan de  sfeer in de winkel  de liefde voor bloemen en planten terug. We zijn allemaal vakkundig en hebben echt passie voor dit vak. Toch zijn we ook verschillend. De een werkt veel strakker en de ander wat losser.”

Naast bloemen heeft Bloemen Mozaïek een bijzonder assortiment planten. “Dankzij de junglelook zijn planten weer erg populair. We hebben ze daarom prominent in de winkel staan en het assortiment is wat groter dan voorgaande jaren. We proberen  ons eigen gevoel te volgen. We willen niet per se trendy zijn, maar gaan uit van onze eigen smaak en voorkeuren. Vaak lopen we daardoor voorop met nieuwe producten.”

Waarom?

Bloemen Mozaïek wil onderscheidend zijn met mooie vooral seizoensgebonden producten. Soms ook wel eens ‘gekke’ dingen zoals potten met vogelvazen.” Wenke vult aan: “Als ze op de veiling iets bijzonders hebben, dat er niet iedere week is, dan weet ik zeker dat Gerard het meeneemt.”

Waar?

Twintig jaar geleden begon Bloemen Mozaïek in de – toen nog- nieuwbouw aan de Brinkhorst. Gerard: “Wij waren een van de eersten die hier begonnen. Samen met Bertram, Poggibonsi en Hein Post. Sindsdien is er hier  veel veranderd.  “We hebben in de loop van de jaren veel nieuwe buren gekregen”. Wat ons zelf betreft: We proberen onze presentatie regelmatig te variëren. Het liefst schilder ik vier keer per jaar de muren in een andere kleur. Door drukte lukt dat te weinig, maar we willen een dynamisch bedrijf zijn dus dat moet beter.

Naast de winkel in Haren heeft Gerard nog een bloemenwinkel in Groningen, in winkelcentrum Lewenborg. Hier zijn we al vanaf 1978 gevestigd. Voor degenen die beide te ver vinden: in de webshop biedt Bloemen Mozaïek een groot assortiment boeketten voor diverse gelegenheden aan.

Hoe?

In Haren werken vijf bloembindsters in wisselende diensten. Wenke vertelt: “De meesten werken hier al heel lang, het is een leuk bedrijf met veel vaste klanten. Er is hier veel energie en vrolijkheid. Met veel klanten kun je ook wel een grapje maken. Zo had ik hier een keer een hele nonchalante meneer. Hij wilde graag een boeket dus ik vroeg voor de grap: wat zullen we doen, 150 euro? Toen zei hij dat het goed was! Hij meende het ook nog, dus het was heel grappig hoe dat ging.”

Verder?

Dat mensen blij worden van bloemen weten de meesten van ons wel. Maar zo extreem als Gerard het eens meemaakte, gebeurt niet vaak. “Ik werd op een vrijdag rond vijf uur door fleurop gebeld. Of wij nog twee boeketten konden maken en bezorgen. Ik antwoorde dat dat nog wel kon. Bleek het te gaan om boeketten van 100 tot 150 euro.

“Toen ik bij het afleveradres kwam,  was daar een groot feest aan de gang. Ik stapte naar binnen met die twee imposante boeketten en spontaan begon iedereen te applaudisseren. Blijkbaar was het zo’n mooi gezicht, al die bloemen, dat ze als vanzelf gingen klappen. Dat was een leuk feest en een mooie gebeurtenis!”

Openingstijden

Maandag09.00 - 18.00
Dinsdag09.00 - 18.00
Woensdag09.00 - 18.00
Donderdag09.00 - 18.00
Vrijdag09.00 - 20.00
Zaterdag09.00 - 17.00

Contact informatie

Brinkhorst 2
9751 AT Haren

050 – 537 02 00

www.bloemen-mozaiek.nl