AMI Kappers Haren

Wie?

Jolanda Harms, eigenaar van AMI Kappers Haren aan het Anjerplein, heeft naar eigen zeggen “als kapster overal rondgezworven” voor ze in 2017 de stap zette naar een eigen salon. Van Drachten tot Zwolle, maar vooral in en rondom de stad Groningen deed ze haar ervaring op. Het vak is in de basis gelijk gebleven, maar toch is er in de ruim twintig jaar dat Jolanda knipt wel wat veranderd: “Officieel heten we nu haarstylist, maar ik moet nog wel wennen aan dat woord. Meestal noem ik mezelf nog steeds kapster.”

Wat?

Jolanda koos voor de franchiseformule van AMI Kappers omdat ze veel ondersteuning bieden maar tegelijkertijd de ondernemers tal van keuzemogelijkheden geven, zoals bij de inrichting van de zaak. Jolanda vertelt: “Het is prettig dat je zelf niet alles hoeft te regelen, zoals de vele cursussen en trainingen die wij volgen, maar je wel je eigen identiteit kunt behouden. Dankzij de formule hebben we altijd eigentijds promotiemateriaal en krijgen we regelmatig pop-up cursussen over de laatste trends en ontwikkelingen.”

Waar?

AMI Kappers Haren is gevestigd aan het Anjerplein, oftewel het winkelcentrum van de wijk Oosterhaar in Haren. Groot voordeel: u kunt hier gratis parkeren!

Hoe?

Bij Jolanda en haar team bent u altijd welkom. Mét of zonder afspraak. Zelfs als u uw haar wilt verven is dat mogelijk zonder afspraak. Wilt u toch liever een vaste tijd afspreken? Dan kan dat telefonisch, online via de site of zelfs via Facebook.

Waarom?

Jolanda houdt na al die jaren nog steeds van het vak: “De mensen maken het vak leuk. Als je alleen een pop knipt wordt het al snel saai, maar ieder mens is uniek en heeft weer ander haar en andere wensen. De één heeft kruintjes, de ander krullen. Die combinatie en afwisseling maken het leuk. Daarnaast is het fijn om een band op te bouwen met je vaste klanten. Daarom plannen we een half uur in per klant. In sommige kapsalons moet je iemand in een kwartier tijd knippen, maar dan is er helemaal geen tijd voor wat extra aandacht of een praatje. Het belangrijkst is dat mensen met een goed gevoel de deur uitgaan. De slogan is niet voor niets: Lekker in je haar!”

Verder?

AMI Kappers werkt met een eigen Nederlands haarmerk, Ivy Hair Care. Het leuke van dit merk vindt Jolanda dat het duurzaam en maatschappelijk verantwoord geproduceerd wordt: “De Ivy-producten zijn fijn om mee te werken en vrij van parabenen. Alle producten zijn 100% vegan! De verzorgingsproducten worden met zoveel mogelijk ingrediënten van eigen bodem gemaakt. Het lijnzaad komt bijvoorbeeld van eigen lijnzaadvelden in Oost-Nederland.”

“Speciaal voor mensen met krullen heeft het merk Curly proof producten die geen alcohol bevatten en vrij zijn van verzwarende siliconen.”

“Maar ook de flessen zijn recyclebaar, er zit zelfs statiegeld op om dit te stimuleren. Ingeleverde flessen worden vervolgens gesorteerd op een werkvoorzieningsplek en daarna weer opnieuw verwerkt in de literflessen die wij in de salon gebruiken. Zo is de cirkel weer rond!”

 

Openingstijden

Maandag09:00 - 18:00
Dinsdag09:00 - 18:00
Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 18:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 16:00

Contact informatie

Anjerplein 2
9753 GT Haren

050 – 737 0136

haren@amikappers.nl
www.amikappers.nl