Fysiosportief Haren

Wie?

Het team van fysiosportief bestaat uit enthousiaste fysiotherapeuten en gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij helpen je op vier vestigingen in Groningen en – sinds mei 2023 – aan de Rijksstraatweg in Haren. Fysiotherapeut Marle Brenkman belandde in 2019 bij fysiosportief voor haar afstudeeropdracht en werd naar eigen zeggen “verliefd op het bedrijf”. Aangezien Marle al jaren hockeyt bij het dameselftal van Haren had zij al binding met het dorp en werd zij, samen met praktijkhouder Dannie het gezicht van deze vestiging. Marle is gespecialiseerd in kniebehandelingen en fysiotherapie voor hardlopers en hockeyers.

Wat?

Marle: “Wat mij aantrekt aan fysiosportief is de afwisseling en de gezellige, persoonlijke sfeer. De reden waarom mensen bij ons komen is natuurlijk niet prettig. Ze hebben pijn of moeite met bewegen. Dan kunnen we maar beter zorgen dat de rest wél leuk is! Daarom kozen we voor een sportieve, eigentijdse uitstraling van de vestigingen, een gezellige koffiecorner in plaats van een wachtkamer en een vriendelijke en persoonlijke benadering.”

Die persoonlijke benadering zit ‘m niet alleen in het één op één contact. “Wij kijken echt naar de persoonlijke voorkeuren en behoeftes van mensen. Daarom behandelen we bijvoorbeeld ook regelmatig in The Gym aan het Raadhuisplein. Daar heb je sfeer, reuring en het contact met andere sporters. Bovendien kunnen we meer afwisseling bieden in het soort oefeningen waardoor het leuk en uitdagend genoeg blijft. Zeker voor degenen die langdurig onder behandeling staan of die vaak sporten is dat belangrijk om het vol te kunnen houden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die zich juist prettig voelen bij de kleinschaligheid van onze eigen oefenzaal.”

Fysiosportief biedt trouwens niet alleen fysiotherapie aan sporters. Marle: “We begeleiden veel sporters, en zelfs topsporters, maar op de vestiging in Haren zien we alle leeftijden en ook mensen die niets met sport hebben. Onze kinderfysiotherapeut heeft baby’s en kinderen in behandeling. Onze leus is niet voor niets: Voor kleine stappen en grote sprongen, voor bankzitters en topsporters, voor elk lijf.”

Hoe?

De samenwerking met The Gym was de definitieve reden om te kiezen voor Haren. “We werken vaker samen met sportscholen en toen we eens met de eigenaren van The Gym in gesprek waren, merkten we dat er een enorme klik is. We delen dezelfde visie op bewegen en gezondheid. In ruil voor het gebruik van de oefenruimte geven wij clinics, adviezen en informatie over preventie van blessures en hoe je er snel vanaf kan zijn. Sommige mensen blijven zelfs na de behandeling trainen bij The Gym.”

Waar?

Fysiosportief is gevestigd op een zichtlocatie midden in het centrum. Met reden. Marle: “We wilden graag op een locatie zitten tussen andere bedrijven en waar veel mensen langskomen. De dynamiek die daardoor ontstaat is heel leuk. Dat mensen na een bezoek aan ons ook nog even een winkel inlopen. Bovendien zitten we hier heel dicht bij The Gym.”

Verder?

Een belangrijk onderdeel van Marle haar werk is het geven van advies. Bijvoorbeeld over de keuze voor (sport)schoenen en het gebruik van op maat gemaakte inlegzolen. Nu de sportpodoloog waar fysiosportief mee samenwerkt gaat stoppen, volgt Marle bij hem een opleiding om dit over te nemen. Ze vertelt: “Het past bij fysiosportief om zelf goede zolen aan te kunnen bieden. Dus toen we niet direct een vervanger voor onze sportpodoloog konden vinden, kreeg ik de vrijheid van om zelf een lijn op te zetten. Dat is nou het leuke van fysiosportief: iedereen krijgt hier de ruimte en de mogelijkheden om het beste uit zichzelf te halen!”

Openingstijden

Maandag 08.00 - 18.00
Dinsdag08.00 - 18.00
Woensdag08.00 - 18.00
Donderdag08.00 - 18.00
Vrijdag08.00 - 18.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 148
9752 BM Haren

050 313 6988

contact@fysiosportiefgroningen.nl
www.fysiosportiefgroningen.nl