Café De Zaak

Wie?

Peter Heikens – “geen familie van” – is sinds juni 2023 de nieuwe eigenaar van Café de Zaak, het gezellige café met terras aan de Vondellaan in Haren. Gelukkig voor Peter en de gasten is oud-eigenaar Anton de Jong niet helemaal uit De Zaak verdwenen: hij heeft een waardevolle rol als achtervang van Peter en is nog regelmatig in De Zaak te vinden. Belangrijk, want in zijn spaarzame ‘vrije’ tijd is Peter ook nog steeds accountmanager voor Miko Coffee.

Peter vertelt: “Ik heb diverse horecafuncties gehad en werkte al een aantal jaren voor Miko Coffee toen dit op mijn pad kwam. Het is soms wel erg hard werken. Maar ik heb een belofte aan iemand gedaan die er helaas niet meer is, dus zolang ik het volhoud, blijf ik werken voor Miko Coffee!”

Wat?

Het concept van De Zaak is sinds de komst van Peter onveranderd en dat blijft ook zo, verzekert hij. “Ik kom zelf uit Eelde en daar is nog maar één café over. Wat mij betreft, valt het café onder het cultureel erfgoed. Het is een plek waar mensen van alle leeftijden samenkomen, soms meerdere keren per week. Dat moet blijven bestaan. Ik ben van origine kok, maar De Zaak wordt geen eetcafé. Uiteraard blijven de borrelhapjes die altijd al geserveerd werden wel op de kaart staan en kunnen mensen bij feestjes en partijen ook gebruik maken van een uitgebreidere catering.”

Feestjes en partijen zijn een belangrijk aspect van De Zaak. Van klassenborrel tot bedrijfsfeest: in De Zaak wordt vaak iets georganiseerd! Ook zijn er regelmatig andere activiteiten zoals een pub quiz. Peter: “Haren is een leuk dorp met gezellige horeca. Er zijn vaak activiteiten waar extra publiek op af komt ‘s avonds, zoals tijdens HarFest of de Wijnloop. Bij mooi weer is het gezellig op de terrassen. Ik ben zelf een fervent fietser, dus ben ik sponsor van Heel Haren Fietst!”

Hoe?

Zoals gezegd doet Peter het niet helemaal alleen, naast de hulp van Anton heeft hij een paar vaste medewerkers en oproepkrachten die hem ondersteunen tijdens drukke dagen. “Zij zijn belangrijk voor mij. Vooral in de weekenden en tijdens activiteiten kun je het niet in je eentje af.”

Waar?

Café De Zaak zit naast een andere heel bekende horecazaak van Haren, namelijk restaurant Sa Capanna. Peter: “De eigenaren van Sa Capanna zijn fijne buren voor ons, we hebben een prettige verstandhouding. Bij grote drukte gebeurt het wel eens dat hun gasten bij ons wachten tot hun tafeltje gereed is. Zo help en versterk je elkaar.”

Verder?

Grote plannen heeft Peter niet met De Zaak. Na wat werkzaamheden aan het pand wil hij vooral verder gaan op de ingeslagen weg. “Anton heeft een mooi bedrijf neergezet en een fijne klantenkring opgebouwd. Dat zet ik graag door. De vele vaste gasten komen gelukkig allemaal nog, dus er is niet veel veranderd!

Openingstijden

Woensdag16.00 - 24.00
Donderdag16.00 - 24.00
Vrijdag16.00 - 01.00
Zaterdag16.00 - 01.00
Zondag16.00 - 23.00
Afhankelijk van de drukte

Contact informatie

Vondellaan 6
9752 EC Haren

050 534 3889

info@dezaakharen.nl
www.dezaakharen.nl