Baboffel

Wie?

Patricia Diercks, eigenaar van kinderwinkel Baboffel in Haren, besloot ruim twintig jaar geleden dat haar hart meer lag bij kwalitatief kinderspeelgoed dan bij de juridische wereld waar ze ooit voor opgeleid was.

In 2000 startte ze haar winkel Baboffel. De naam is van een beertje uit een gedicht van Annie M.G. Schmidt. Het beertje dat voor haar symbool staat voor het kind dat hopelijk nooit helemaal verdwijnt als je volwassen wordt.

Wat?

Baboffel is een speelgoedwinkel met origineel en kwalitatief goed speelgoed, gemaakt van duurzaam materiaal dat prettig aanvoelt en lang meegaat. Speelgoed dat uitnodigt tot vrij spel en dat de creativiteit en fantasie stimuleert. “Kinderen leren door te spelen” aldus Patricia. Het is heel belangrijk voor hun cognitieve ontwikkeling. Goed educatief speelgoed draait niet om het aanleren van cijfers en letters, maar zorgt er ongemerkt voor dat kinderen al spelend wijs worden.”

Veel merken die Baboffel verkoopt, passen bij die filosofie. Merken zoals Haba, Ostheimer, Grimm’s en Kapla. De winkel verkoopt veel speelgoed voor 0-6 jarigen, maar ook voor oudere kinderen is er speelgoed dat appelleert aan hun behoefte naar avontuur, ontdekken, bewegen en spelend leren. Voorbeelden van leuke merken die hier aan voldoen zijn Terra Kids, Zometools, balansspeelgoed zoals de Wobbel en de vele (bord)spelletjes.

Naast het speelgoed dat vooral bedoeld is voor de jonge kinderen, heeft Baboffel ook collecties die bezoekers van alle leeftijden aanspreken. Sterker nog, deze artikelen zijn zó bijzonder dat sommige verzamelaars er zelfs honderden kilometers voor overbruggen. Het gaat dan om de collecties van Steiff en Wendt & Kühn. Steiff is natuurlijk wereldberoemd vanwege de iconische knuffelberen, maar ook voor de houten, handgemaakte figuurtjes uit het Erzgebergte van Wendt & Kühn rijden mensen graag naar Haren.

Tot slot heeft de winkel nog een passende collectie interieurartikelen voor de kinderkamer, kleding tot maat 98, kinderserviezen en prentenboeken.

Waarom?

Veel bezoekers van de winkel zijn op zoek naar een mooi cadeau voor een kind of kleinkind. Al het speelgoed, de boeken en de kleding passen in de visie van Baboffel en zijn origineel, van hoge kwaliteit en duurzaam vervaardigd. En het is vooral leuk om te geven én te krijgen!

Waar?

In de ruim twintig jaar dat Baboffel bestaat, is de winkel een paar keer verhuisd. De eerste zes jaar was de speelgoedwinkel te vinden aan de Hortuslaan. Vervolgens konden de liefhebbers van mooi speelgoed terecht in de Kerkstraat waar Baboffel ruim 13 jaar de straat opfleurde. In 2019 verhuisde de winkel naar een ruim hoekpand in de Brinkhorst, waar de mooie etalages nóg beter tot hun recht komen.

Hoe?

Patricia werkt niet alleen, in de winkel treffen de klanten trouwe medewerkers die met evenveel plezier en inzicht advies geven over de mooie producten. Cadeautjes worden altijd feestelijk ingepakt, met origineel en klimaatneutraal geproduceerd inpakpapier.

Verder?

Al geruime tijd geleden investeerde Patricia budget, tijd en energie in een webshop. Ze liep daarmee vooruit op veel andere zelfstandige ondernemers in de regio. De webshop is een goede aanvulling op de winkel en vice-versa aldus Patricia. Ook het speelgoed dat besteld wordt, wordt met zorg ingepakt en als een ‘cadeautje’ bij de klant, waar ook in het land, afgeleverd. Dat wordt zeer gewaardeerd merkt Patricia. De webshop trekt verzamelaars maar ook klanten uit de regio, die iets bestellen via de webshop en het vervolgens ophalen in de winkel.

Tijdens de coronapandemie ontdekte Patricia dankzij de webshop en bezorgservice dat ook veel jonge gezinnen uit de nieuwe wijken in Haren de speelgoedwinkel goed kunnen vinden.

Maar als echte ondernemer hoopt Patricia vooral dat mensen zoveel mogelijk naar de winkel komen en daarna ook nog even naar de collega’s in het dorp gaan. Want op die manier vul je elkaar aan in een centrum met nog meer mooie bedrijven!

Kijk binnen bij Baboffel

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag10.00 - 18.00
Woensdag10.00 - 18.00
Donderdag10.00 - 18.00
Vrijdag10.00 - 20.00
Zaterdag10.00 - 17.00

Contact informatie

Brinkhorst 20
9751 AT Haren

0505351139

post@baboffel.nl
www.baboffel.nl