IJssalon Italini

WIE?

Paul Heideveld en zijn zus Emma Heideveld zijn de drijvende krachten achter IJssalon Italini in het centrum van Haren. Paul is mede-eigenaar en Emma voert de dagelijkse leiding in het zomerse bedrijf.

Italini bestaat zo’n 8 jaar. Drie jaar geleden namen Paul en zijn familie het over van een ondernemers familie uit Assen. Paul was op dat moment al zo’n vier jaar eigenaar van Paul’s Snacks & Broodjes. Die hij overigens overnam van dezelfde familie uit Assen.

WAT?

De specialiteit van Italini is ambachtelijk Italiaans schepijs van de eigen ijsgroothandel Italini Gelato. Maar liefst 48 smaken worden er verkocht in Haren. Met daartussen verrassende smaken als limoncello, prosecco en ferrero rocher. Daarnaast zijn er veel smaken voor kinderen, zoals het welbekende blauwe smurfenijs.

Naast ijs verkopen Paul en Emma wafels, panini’s en heerlijke Italiaanse koffie van het merk Segafredo. Speciaal voor feesten en partijen verhuurt Italini een ijscokar, mét of zonder medewerker erbij.

WAAR?

Italini is gevestigd in een mooi hoekpand, die met zijn witte gevels een frisse uitstraling heeft. “We zitten op een toplocatie.” Volgens Paul. “We hebben hier de hele dag zon en ruimte genoeg voor een groot terras. Bovendien is dit een mooi en gezellig plekje in Haren. Op mooie dagen zitten veel bezoekers met hun ijsje in de zon voor de kerk. Dat is een leuk gezicht.”

HOE?

Italini is een echt zomerbedrijf. Paul: “We kunnen putten uit een grote groep jonge meiden die in de zomermaanden voor ons beschikbaar zijn. Hoeveel mensen er op een dag werken is namelijk erg afhankelijk van het weer. Als het regent staan we met twee man de hele dag naar buiten te kijken. Maar als het mooi weer is, scheppen we ons met zes man bij wijze van spreken de blaren in de handen.”

Wensen van de gasten worden met zorg behandeld. Daarnaast voelen Paul en zijn medewerkers zich nergens te goed voor. Ze schieten te hulp waar dat nodig is en doen alles voor de gasten. Paul: “We geven net dat beetje extra’s, wat niets extra’s kost, maar wat wel de ervaring voor de gasten leuker maakt.”

De uitstraling van het bedrijf is jong en fris. Dankzij de jonge medewerkers, maar ook door het interieur en de hygiëne die het bedrijf nastreeft. Het mediterrane sfeertje wordt in alles geprobeerd te evenaren. Natuurlijk, als het zonnetje schijnt is dat makkelijk. Maar daarnaast proberen ze met onder andere de nieuwe bedrijfskleding  – denk aan bretels en vlinderstrikjes – het gevoel van een echte Italiaanse IJssalon te evenaren.

WAAROM?

Al lang voor de overname leek het Paul een leuk bedrijf om te runnen. “Ik zag een prachtig mooie zaak, waar ik graag mijn eigen persoonlijke draai aan wilde geven. De vorige eigenaren zaten al 30 jaar in ’t vak. Zij hebben ons bij de overname ongelooflijk goed op weg geholpen. Toch wil je ook altijd je persoonlijke touch geven aan een bedrijf. Als ik ergens binnenloop verwacht ik een bepaalde uitstraling. Dat verwachten mensen ook bij ons. Het is op zich niet moeilijk. Maar je moet het wel doen. “

VERDER?

Voor de toekomst hebben Paul en zijn familie nog veel ideeën. “We zijn bezig met een paar vernieuwingen. Daarnaast denken we ook nog steeds na over manieren om het pand in de wintermaanden passend te gebruiken. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar het moet wel werken. Een ijssalon in de winter is in Nederland helaas geen optie. Maar we verzinnen wel wat hoor. We zijn er druk mee bezig!”

Kijk binnen bij IJssalon Italini

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag12.00 - 21.00
Woensdag12.00 - 21.00
Donderdag12.00 - 21.00
Vrijdag12.30 - 17.30
Zaterdag12.30 - 17.30
Zondag13.30 - 17.30

Contact informatie

Rijksstraatweg 190
9752 BR Haren

050 – 534 78 92

italiniharen@gmail.com
www.italiniharen.nl
www.italinigelato.nl