Restoria Anytyme

Wie?

Met 41 jaar horecaervaring, waarvan een groot deel in de cafetariasector, zit ondernemer Tonny Bruns helemaal op zijn plek in Restoria Anytyme aan het Anjerplein. Hij volgde diverse horecaopleidingen, is gediplomeerd kok, weet hoe hij taarten en ijs moet bereiden, maar deed vooral héél veel ervaring op tijdens de jaren met zijn vader en broer in Astoria: een in de wijde omgeving bekende horecagelegenheid in het centrum van Haren. De naam Restoria is een knipoog naar dit mooie verleden.

Het familieaspect is nog niet verdwenen: tegenwoordig zijn ook Tonny zijn vrouw en twee zonen werkzaam in het bedrijf. Tonny vertelt met een lach: “Ik heb in 22 jaar Astoria veel Harenaars leren kennen en nu is het in de wijk Oosterhaar niet anders. Als we de straat opgaan, lopen we alleen maar te zwaaien naar bekenden!”

Wat?

In 2016 opende Tonny zijn cafetaria op het pas opgeleverde Anjerplein. Hij koos voor de formule van Anytyme omdat die veel vrijheid biedt in combinatie met een mooie presentatie en leuke acties. Een goede keuze, want de zaak draait zeer goed. Tonny: Ik heb de bakwand helemaal zelf samengesteld, precies zoals ik het wilde. Op drukke dagen staan we hier met zeven mensen te werken en moeten we snel kunnen schakelen. De hele zaak is daar op ingericht, tot en met de grote koelingen en vriezers aan toe. Over iedere stap is nagedacht. Vergis je niet: regelmatig zit de hele zaak vol en hebben we bovendien veel afhaalbestellingen. Dan gebeurt er wat hoor!”

Hoe?

Ondanks zijn ervaring kan Tonny die drukte niet alleen met zijn gezinsleden verwerken. Hij heeft daarom nog 4 tot 5 extra medewerkers die hem ondersteunen: “Wij hebben echt een topteam van een paar jonge mensen uit de omgeving en Harm Jan die al twintig jaar voor me werkt.” Net als mijn gezin en ik kennen zij veel mensen uit de buurt en zijn ze goed ingespeeld op de vele vaste gasten.”

Waar?

Want die vaste gasten, dat zijn er nogal wat. Tonny “We zitten hier natuurlijk op een prachtig mooie plek. Het Anjerplein is echt mooi geworden sinds de nieuwbouw. Alle ondernemers hier bieden kwaliteit en hebben het hartstikke druk. Maar we zitten ook in een buurt met veel leuke bewoners. Het is hier heel gemoedelijk. We kennen elkaar. Dan doe je ook wel eens iets extra voor een gast, zoals het eten naar een appartement boven ons brengen omdat iemand slecht ter been is.”

Verder?

Vanwege de saamhorigheid in de buurt is Tonny ieder jaar betrokken bij een aantal activiteiten die georganiseerd worden. Huttenbouwdorp bijvoorbeeld, waar de deelnemers en vrijwilligers getrakteerd worden op wat lekkers. Of een ijsje voor de kinderen van basisschool de Wissel tijdens de Avond4Daagse. Daarnaast is Tonny al jarenlang sponsor van Toeterpop: een gezellig muziekfeest in Onnen. Tonny: Dit zijn geweldige activiteiten die ieder jaar weer super georganiseerd worden door de vele vrijwilligers. Allemaal mensen die ik ken en die hier in de zaak komen. Veel professionele organisaties kunnen daar nog wat van leren, hoe zij dingen voor elkaar krijgen, puur doordat ze elkaar kennen en op elkaar ingespeeld zijn. Steeds meer subsidies verdwijnen voor dit soort belangrijke activiteiten, dus ik zet me er graag voor in dat ze toch ieder jaar weer plaats kunnen vinden en door blijven gaan!”

 

 

Openingstijden

Dinsdag11.00 - 21.00
Woensdag11.00 - 21.00
Donderdag11.00 - 21.00
Vrijdag11.00 - 21.00
Zaterdag11.00 - 21.00
Zondag15:00 - 20.00

Contact informatie

Anjerplein 4
9753 GT Haren

050 – 534 1042

info@restoria.nl
www.restoria.nl