De Koffie Winkel

Wie?

Arnold Nuver, eigenaar van De Koffie Winkel in Haren, bezocht vroeger tijdens zijn vele reizen al plantages in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Daar deed hij ervaring en inspiratie op voor zijn speciaalzaak in winkelcentrum de Brinken. Samen met zijn team voorziet hij vanuit de winkel een groot gedeelte van de regio van kwaliteitskoffie, -thee, –bonbons én  -machines. Vanuit de webshop wordt zelfs het hele land bediend.

Wat

De Koffie Winkel is premium verkoper voor het Zwitserse topmerk op het gebied van volautomaten: Jura. Daarnaast verkopen ze – onder andere – espressoapparaten van het Spaanse merk Ascaso, en het Italiaanse Quick Mill. Arnold vertelt: “Wij verkopen alleen de beste kwaliteit machines. Vaak hebben mensen al een bepaald idee van het soort machine die ze willen hebben. Wij verduidelijken de onderlinge verschillen én adviseren welke machine het beste past bij hun specifieke situatie.”

Verder verkoopt De Koffie Winkel uiteraard een groot assortiment aan gemalen koffie, koffiebonen en theesoorten uit alle windstreken. Zowel los als verpakt. “We verkopen alle soorten smaakvariaties. Van heel mild tot juist bitter of rancuneus. Want over smaak valt niet te twisten. We hebben koffieblends, maar ook single origine en single estate bonen, die respectievelijk uit één regio of van slechts één plantage komen.”

“We maken speciale melanges voor onze klanten. Bijvoorbeeld biologisch gemengd met Italiaans temperament. Enkelen maken een hele koffielevensloop mee hier. Ze proeven een paar soorten, in kleine porties, net zolang tot ze zeggen: “Dát is mijn koffie!””

Een andere specialiteit waar de klanten speciaal op afkomen, zijn de bonbons van Visser uit Schimmert, vlak bij Valkenburg. Arnold: “De bonbons van Visser behoren tot de lekkerste van Nederland. Legio mensen komen hier voor de bonbons, ze zijn ongelooflijk lekker!”

Waar?

De Koffie Winkel startte in de Brinken en sinds 2023 heeft Arnold een ruim pand aan de Rijksstraatweg betrokken. De extra ruimte word vooral gebruikt voor een ruim assortiment. “Met ons assortiment thee, koffie en chocolade bedienen we een direct verzorgingsgebied van zo’n 50 kilometer rondom Haren. Met de koffiemachines beslaat dat gebied een groot gedeelte van de drie noordelijke provincies. Dankzij de extra vierkante meters kon ik de expansie realiseren die ik voor ogen had.”

De keuze voor Haren was een bewuste. Arnold: “Haren ligt logistiek gezien heel goed. Zowel de A7 als de A28 zijn dichtbij en je kunt hier bij wijze van spreken parkeren voor de deur. Daarnaast heeft Haren een aantal winkels die publiek uit de regio trekken, waaronder wijzelf. We hebben hier dus veel voordelen. Haren is wat mij betreft het middelpunt van Noord-Nederland. Niet Groningen.”

Hoe?

Naast de vele klanten die de fysieke winkel bezoeken, voorziet De Koffie Winkel een heleboel afnemers elders uit het land van koffie, thee en machines. Hieronder particuliere klanten, maar ook veel zakelijke afnemers zoals advocaten- of accountancykantoren, online bedrijven en makelaars. Kortom, bedrijven waar de koffie die ze schenken onderdeel van hun visitekaartje is.

Arnold vertelt: “In de opstartfase heb ik heel erg nagedacht of we ons gingen richten op de retail of juist de business-to-business doelgroep. We hebben toen in eerste instantie gekozen voor retail. Nu, sinds een paar jaar, voorzie ik ook de MKB-markt. Zij krijgen een eigen online account waarmee ze kunnen aangeven wat ze nodig hebben. De volgende dag hebben ze het dan in huis.” Dit laatste geldt trouwens ook voor degenen die bestellen via de webshop.

Verder?

Bij kwaliteitsproducten hoort een goede service. Die levert De Koffie Winkel. Daarom zeggen ze bij de aanschaf van een koffiemachine: “U krijgt ons erbij!” Arnold vertelt: “Vaak snappen mensen pas veel later wat we daar mee bedoelen. Bij ons hoeft u namelijk niet voor onderhoud of reparaties naar ons toe te komen. Of urenlang aan de telefoon te hangen. Als er iets is, komen wij naar u toe!”

 

 

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag13.00 - 17.30
Dinsdag09.30 - 17.30
Woensdag09.30 - 17.30
Donderdag09.30 - 17.30
Vrijdag09.30 - 18.00
Zaterdag09.00 - 17.00
(In juli en augustus geen koopavond)

Contact informatie

Rijksstraatweg 151
9752 BD Haren

050 – 534 70 86

info@dekoffiewinkel.com
www.dekoffiewinkel.com