Bistro Heerlijk

Wie?

Sinds maart 2017 zijn Daphne de Haan en Willem Riemens de eigenaren van Bistro Heerlijk aan het Eemke van der Veenpad in Haren. Het stel woont samen en heeft een zoontje. Voor ze samen aan dit nieuwe avontuur begonnen was Daphne al eigenaar van de succesvolle Lunchroom en Delicatessenzaak Le Stelle aan de Brinkhorst. Beide brengen een jarenlange horeca-ervaring mee in het bedrijf.

Wat?

Bistro Heerlijk heeft als onderschrift in het logo: Koffie | Lunch | Wijn | Diner. Dat de categorie wijn er zo prominent tussen staat heeft te maken met de achtergrond van Willem. Van origine is hij sommelier en dat is te zien aan de uitgebreide wijnkaart. Daphne vertelt: “Wij verkopen heel veel wijnen per glas. Ook net even andere wijnen dan in de meeste horecazaken. Een aantal daarvan zie je maar zelden op een wijnkaart. De wijnen die we per fles verkopen zijn echte klassiekers. Sommige kenners gaan uit hun dak als ze onze selectie zien!”

Verder staat Bistro Heerlijk bekend om zijn verse producten. Daphne: “Ons versgebakken brood is een sterk punt bij de lunch. Bovendien is onze lunchkaart net even anders dan anders. Ook bij het diner maken we alles zelf. Sauzen, de atjar bij de saté… Niets komt uit een potje of een pakje.” Tijdens lunchtijd is Bistro Heerlijk altijd druk bezocht. Veel vaste gasten die al bij Daphne aan de Brinkhorst kwamen weten haar ook op de nieuwe stek te vinden.

Al in Le Stelle begon Daphne met het zogenoemde ‘blurring’: het vermengen van retail en horeca. In het kleine pand was het verkopen van delicatessen en hebbedingetjes eigenlijk vooral noodzakelijk om rendabel te zijn. Maar Daphne en Willem vonden de combinatie ook goed passen in het concept van Bistro Heerlijk. Vandaar dat in een aparte hoek – waar ook de speelhoek voor de kinderen zich bevindt – een ruime kast is ingericht voor woonaccessoires, kleine kadootjes en verzorgingsproducten.

Waar?

De wens om samen te gaan ondernemen én het verlangen naar een groter pand bracht ze uiteindelijk naar het pad tussen het parkeerterrein aan de Kroonkampweg en de Rijksstraatweg. Voor Daphne en Willem erin trokken stond het even leeg, maar daarvoor was het pand ook altijd al in gebruik als horecabedrijf. De eigenaar vóór Daphne en Willem liet een flink stuk aan de achterzijde bijbouwen. In het nieuwe gedeelte zit een uitnodigende loungehoek.

Hoewel veel mensen in Haren en omstreken de locatie als ‘ongunstig’ bestempelden, zagen Daphne en Willem gelijk de potentie. Met haar persoonlijke ‘touch’ heeft Daphne het bedrijf zodanig aangekleed dat het nu stijlvol en gezellig is. Daphne: “Ik hoorde iemand ooit zeggen dat Bistro Heerlijk precies lijkt op die lunchroom aan de Brinkhorst. Dat is heel grappig, want we hebben hier een heel andere inrichting. Maar blijkbaar is de stijl toch herkenbaar. “

Hoe?

Samen met een paar vaste medewerkers en een aantal oproepkrachten houdt het stel Bistro Heerlijk draaiende. Willem en Daphne zorgen altijd dat één van beide in het bedrijf aanwezig is. Daphne is voornamelijk vóór in de zaak actief. Willem stond veel in de keuken, maar sinds de komst van een chef-kok wisselt hij nu keuken en bediening af.

Beide vinden het belangrijk dat er een bekend gezicht in het restaurant is. “Mensen verwachten dat toch een beetje. Ik ben op maandag vrij en gasten die dan komen, vragen zich soms bezorgd af of ik er nog wel ben.” Gelukkig heeft het stel ook twee vaste medewerkers in dienst die een vertrouwd gezicht zijn voor de gasten. Daphne: “Leonie en Marlies werkten al voor me in Le Stelle. Zij kennen de gasten net zo goed als ik.”

Waarom?

“In Bistro Heerlijk komen veel vaste gasten. Van heel jong tot heel oud. Sommigen komen al vanaf het eerste uur. We hebben vrouwen zwanger gezien, nu zien we hun kinderen opgroeien. Dat is leuk om mee te maken.” Die gezelligheid is een belangrijke troef in het restaurant. Daphne en Willem versterken dat gevoel met posts op Social Media en speciale acties, zoals het Kaarslicht Diner tijdens de Nacht van de Nacht. Of de DJ die ze inhuurden tijdens de Koningsdagen.

Verder?

In 2018 wordt het terras van Bistro Heerlijk veranderd. “We zijn druk bezig met plannen maken en zaken uitzoeken. Waarschijnlijk krijgen we een aantal loungebanken langs de randen en een paar dinertafels in het midden. Het parkeerterrein wordt grotendeels aan het zicht onttrokken.” Het eerste jaar heeft het stel het terras niet meteen aangepakt. “Daardoor weten we nu beter wat handig is en niet. Daar hebben we onze plannen op aangepast. Nu weten we bijvoorbeeld dat wij het langste zon op ons terras hebben van alle horecazaken in het dorp én bovendien een heel mooie zonsondergang!”

Openingstijden

Maandag 10.00 - 18.00
Dinsdag 10.00 - 18.00
Woensdag 10.00 - 22.30
Donderdag10.00 -22.30
Vrijdag10.00 - 22.30
Zaterdag10.00 - 22.30

Contact informatie

Eemke van der Veenpad 1
9752 JZ Haren

050 – 537 03 46

info@bistroheerlijk.nl
www.bistroheerlijk.nl