Jumbo Supermarkt Haren

Wie?

Jumbo Haren is onderdeel van de Maripaan Groep: een franchise binnen de Jumbo formule met vijftien winkels in Groningen en Friesland. De eigenaren Paul Papo en Anrico Maat sturen deze onderneming aan.

Naast de Jumbo aan de Kroonkampweg, staat er ook een Jumbo aan het Anjerplein in Haren. Ger Pesman is de manager van de Jumbo aan de Kroonkampweg en Rutger van Lier in het filiaal aan het Anjerplein.

Wat?

De succesformule van Jumbo is inmiddels landelijk bekend. In ruim tien jaar tijd groeide het bedrijf naar ruim 500 winkels in het hele land. Ger vertelt: “Toen ik in 12 jaar geleden in Hardenberg werkte werd daar de vijftigste vestiging van Jumbo geopend. Dat is nu tien tot twaalf jaar geleden. Sindsdien is het bedrijf snel groter geworden. Vooral toen Super de Boer en C1000 werden overgenomen ging het hard.”

Grootste kracht van de Jumbo zijn de 7 service zekerheden. Ger: “Daar blijven we op sturen. Bijvoorbeeld het contact van de medewerkers met de klanten. We hebben speciale opleiding programma’s om te zorgen dat medewerkers optimale service leveren. De 7 zekerheden vertellen heel goed wie we zijn en waar we voor staan. Dat is duidelijk naar de klanten én voor onze medewerkers.”

Een andere van de 7 zekerheden is het ruime assortiment. Als de Jumbo onverhoopt toch iets niet in huis heeft, zorgen ze ervoor dat dat product in de schappen komt. Verder is het concern groot in het aanbod dieetproducten, biologische artikelen en streekproducten. “Wij verkopen onder andere gebak van Hovius uit Zuidlaren. Maar ook ambachtelijk brood van Bakkerij Haafs uit Haren en het meel van molenbedrijf Mulder Pot uit Kropswolde.”

Waar?

De ingang van de Jumbo ligt aan de ruime parkeerplaats aan de Kroonkampweg. Voor veel mensen is dit het begin- en eindpunt van hun bezoek aan het centrum. Bij besteding boven de 25 euro krijgen bezoekers van de Jumbo overigens hun parkeerkosten terug. Het tweede filiaal van de Jumbo in Haren ligt aan het Anjerplein, in de wijk Oosterhaar.

Hoe?

Bij de Jumbo aan de Kroonkampweg werken ongeveer honderd medewerkers. De vaste kern bestaat uit zo’n dertig personen, de overige medewerkers zijn voornamelijk scholieren en hulpkrachten. Binnen het bedrijf zijn drie afdelingen: de versafdeling, de kassa afdeling en de kruiden- en non-food afdeling. Deze afdelingen worden ieder aangestuurd door een afdelingsmanager.

Ger: “In principe werkt iedereen op zijn eigen afdeling. Alleen kan bijna iedereen in het bedrijf ook kassa draaien, zodat er snel een kassa open kan bij meerdere wachtenden in de rij. Dat is ook een van de zeven zekerheden die we bieden: u hoeft nooit onnodig lang te wachten bij de kassa.”

Om de sfeer goed te houden heeft iedere afdeling zijn eigen uitje. Sowieso wordt er veel aandacht besteed aan de medewerkers. “Alle medewerkers krijgen op hun verjaardag een cadeautje. Ook organiseren we met de kerst een speciale koopavond voor onze mensen, zodat ze met korting hun kerstinkopen kunnen doen.”

Waarom?

Bij Jumbo staat plezier in het werk voorop. Plezier – doelgericht – ontwikkelen – oprecht. Met deze kernwoorden houden de managers hun medewerkers betrokken bij het bedrijf. Ze stimuleren bijvoorbeeld om altijd eerlijk te zeggen wat je denkt tegen leidinggevenden en moedigen mensen aan om cursussen te volgen zodat ze zich blijven verdiepen en ontwikkelen.

Verder?

Jumbo Haren is lokaal heel actief en luistert goed naar zijn klanten. Dat resulteert er onder andere in dat in 2018 het filiaal een officieel pick-up point wordt en ze starten met een online bezorgdienst. Kort gezegd: klanten kunnen straks online hun boodschappen doen en hebben vervolgens de keus om ze op te halen of te laten bezorgen. Alleen op zondag kan er niet bezorgd worden.

“Verder hadden we veel vraag naar verse sushi.” Aldus Ger. “Vandaar dat we daar binnenkort ook mee starten. De koks van de Jumbo Euroborg bereiden de sushi en daarna komt het direct hierheen. Met dezelfde reden zijn we onlangs begonnen met onze weekendbloemist. Klanten kunnen nu in het weekend een boeketje laten samenstellen door een extern opgeleide medewerker. Ook daar was veel vraag naar.” Kortom, ook in het filiaal in Haren geldt regel nummer 7 van de service zekerheden: uw wensen staan centraal!

 

 

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag08.00 - 21.00
Dinsdag08.00 - 21.00
Woensdag08.00 - 21.00
Donderdag08.00 - 21.00
Vrijdag08.00 - 21.00
Zaterdag08.00 - 21.00
Zondag13.00 - 18.00

Contact informatie

Kroonkampweg 10
9752 KH Haren

050 – 520 60 90

Anjerplein:
Anjerplein 31
9753 GT Haren

050 – 534 69 97

jumboharen@jumbo.com
www.jumbo.com