Inouï

Wie?

Vrouwen die op zoek zijn naar kwaliteit en persoonlijk stijladvies, kunnen terecht bij Desiree Horn. In haar winkel Inouï deelt ze de kennis die ze in 35 jaar in het modevak opdeed met haar klanten.

De naam van de winkel is niet zomaar bedacht. Het Franse woord inouï betekent ongehoord, ongelooflijk. Een naam die past bij Desiree, haar carrière en de kleding die ze verkoopt. Desiree: “Ik zocht naar een naam die eer doet aan de buitenlandse invloeden in mijn kleding. Bovendien zijn de merken die ik verkoop niet te behoudend of stijf. Ze hebben stijl, klasse en kwaliteit zonder burgerlijk te zijn.”

Wat?

‘Handpicked Luxury’: de pay-off van Inouï omschrijft de items die Desiree verkoopt volledig. “Naast de vaste merken en designers zoals Annette Görtz, Marc Cain, Closed en Beate Heyman probeer ik ook ieder seizoen weer iets speciaals uit te zoeken. De ene keer design uit Italië, de andere keer uit Denemarken. Niet per se items die goed verkopen, maar wel echte eyecatchers die de toon zetten.”

“Verder kies ik altijd voor pasvorm en kwaliteit. De kwaliteit moet je kunnen voelen als je met je ogen dicht langs de rekken strijkt. Alle kleding die ik inkoop, pas ik zelf door. Draagcomfort is heel belangrijk. Je hoeft niet in de spiegel te kijken om te weten of het lekker zit. Het werkt net als bij mensen: iemand kan aardig doen, maar als ze het niet menen, vóel je dat. Het gevoel moet kloppen met hoe het eruit ziet.”

“Bij mode draait alles om details. De details maken het af. Liever een op het oog eenvoudige broek, met door een laser afgewerkte naden, dan bling bling. Alleen met shawls en tassen ben ik uitbundig. Maar het moet vooral goed zijn. Daarom pakken we de kleding ook mooi in met vloeipapier. Het is echt een cadeautje voor jezelf!

Tijdens de inkoop houdt Desiree al rekening met haar klanten. “In mijn hoofd vormt zich dan een collage van de stijl en look die ik wil. Bij bepaalde items zie ik al klanten voor me en de kleding waar ze het mee kunnen mixen. Ik kruip als het ware in de huid van de klant en weet daardoor vaak wat ze in de kast hebben hangen en hoe ze de nieuwe aanwinsten kunnen combineren.”

Waarom?

Juist de combinatie van kleding maakt de stijl van een vrouw compleet. Desiree helpt daarbij. “Je moet laten zien wie je bent. Ik laat geen twee vrouwen dezelfde combinaties proberen. Zelfs niet als ze hetzelfde postuur hebben. Het hoeft ook niet allemaal duur te zijn. Een stijlvol, luxe jasje gecombineerd met een jeans kan ook mooi zijn.”

“Het ligt er maar net aan waar je de kleding voor gebruikt. Iemand die een medisch congres bezoekt, heeft andere kleding nodig dan iemand die naar een mode-event gaat. Het leukste is om mensen iets te laten proberen, waar ze zelf niet aan denken maar wat toch bij ze past. Dan is het plaatje compleet.”

“Ik vind het ook niet zo belangrijk hoeveel iemand te besteden heeft. Het gaat er om dat iemand blij wordt van de kleding die ze kopen. Als dat alleen in de uitverkoop kan, dan maakt mij dat niets uit. Mensen bepalen zelf hoeveel ze uitgeven. Net zoals iemand gewoon binnen mag komen voor een praatje of een kopje koffie. We bieden dat niet pas aan als we de kassa horen rinkelen.”

Hoe?

Indien nodig komt Desiree zelfs bij de mensen thuis om ze te helpen met het maken van combinaties. Als een soort personal shopper gaat ze door de klerenkast en kijkt ze hoe een en ander gecombineerd kan worden. Hetzelfde geld voor het inpakken van een koffer voor bijvoorbeeld een zakelijke reis. Samen met de klant kijkt ze wat er nog ontbreekt om voldoende combinaties te kunnen maken.

Desiree vertelt: “Ik heb veel werkende vrouwen tussen mijn klanten. Ik help ze om kleding uit te kiezen die past bij hun eigen stijl, maar ook bij het doel waarvoor het gebruikt wordt. Iemand die op televisie komt kan geen strepen aan. Een vrouw die normaal gesproken een heel sportieve uitstraling heeft, kun je met een goede combinatie toch een ‘classy touch’ geven voor een zakelijke presentatie.”

Waar?

Sinds 2017 heeft Desiree een ruime winkel aan de Rijksstraatweg in Haren. Maar daarvoor zat ze ook al jaren in het vak. Desiree: “Ik hoor wel eens dat mensen jaren geleden bij mij een kledingstuk hebben gekocht en die nog steeds in de kast hebben hangen omdat ze er geen afstand van kunnen doen. Dat zijn echte collectors items!”

Verder?

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert Desiree een wijnproeverij voor vaste klanten of geïnteresseerden. Puur voor de gezelligheid. “Ik ben ook op dinsdagavond open tot 20.00 uur en tijdens die avonden wil ik vaste klanten in de toekomst af en toe wat anders bieden. Bijvoorbeeld een kunstenaar uitnodigen die wat van zijn werk laat zien of een psycholoog die iets vertelt over koopgedrag.”

“Het gaat me er niet om of klanten op zo’n avond iets kopen of niet. Dit soort onderwerpen interesseren mij en mijn klanten. Het gaat me om de persoonlijke aandacht die je op zulke avonden kunt geven aan elkaar. Die is namelijk heel belangrijk in de mode. Het gaat om beleving, een bepaalde ‘touch’. Anders hoefden we ook nooit meer op inkoop. Dan bestelden we alles wel uit een boekje.”

 

 

 

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag10.00 - 20.00
Woensdag 10.00 - 18.00
Donderdag10.00 - 18.00
Vrijdag10.00 - 21.00
Zaterdag10.00 - 18.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 165
9752 BE Haren

050 – 534 41 70

info@inouii.nl
www.inouii.nl