Van Harte

Wie?

De vriendinnen Heleen Kroon en Nicole Vredevoogd zijn de eigenaren van Van Harte. Heleen vertelt: “Ik werkte al in de kledingbranche en wilde graag voor mezelf beginnen. Toen mijn favoriete winkelpand aan de Kerkstraat 1 vrij kwam, wist ik: dit is mijn kans! Maar alleen, dat vond ik wat teveel in combinatie met mijn gezin.” Gelukkig bood haar vriendin Nicole uitkomst. Na enige bedenktijd opperde zij: “Waarom doen we het niet samen?”

Die oplossing was niet zo vanzelfsprekend. Nicole: “Ik werkte op dat moment al 26 jaar in de ziekenhuisapotheek van het Martini Ziekenhuis. Toch besloot ik de gok te wagen. Het was spannend om weer eens iets nieuws te proberen. Mijn laatste functie was een solofunctie en ik miste het contact met mensen.”

Wat?

Van Harte betekent oprecht en warm. Dat is wat Heleen en Nicole willen uitstralen in hun winkel. Heleen vertelt: mensen kunnen hier slagen voor een klein cadeautje tot aan een totale outfit. Eigenlijk verkopen wij in onze winkel “alles waar een vrouw gelukkig van wordt.” Kleding, schoenen, accessoires en lifestyle.

De stijl van de winkel is basic, trendsettend en vernieuwend, een mooie mix van klassiek en hip. Ze verkopen merken als American Vintage, Second Female, Lanius, Japan TKY, Colmar, Rosemunde en Panara.

“We hebben mooie basics zoals van het merk Japan TKY: kwalitatief goede travelstoffen die zo de koffer in kunnen zonder dat de strijkbout eraan te pas hoeft te komen. De merken Lanius en Second Female zijn veel uitbundiger, deze staan voor mooie kleuren en prints. De kwalitatief hoogwaardige Panara schoenen zijn stijlvol en tijdloos en maken elke outfit compleet.

Hoe?

Heleen en Nicole zijn voortdurend op zoek naar opkomende designers en verrassende merken. Inspiratie doen de vriendinnen vooral op door social media en het bezoeken van beurzen. Nicole vertelt: “We zijn altijd op zoek naar leuke items of mooie merken en beoordelen regelmatig of een merk nog bij ons past.

Meerdere keren per jaar gaan we samen op inkoop. Hoe leuk is het om samen op inkoop te gaan? Je kent elkaar goed en vult elkaar aan. We hebben een afspraak: als één van ons twijfelt kopen we het niet in. Bij de inkoop gaan we uit van onze eigen smaak. We zijn meestal twee dagen op pad en overnachten dan in onze vaste B&B in Amsterdam. Zo leuk, de eigenaar staat dan klaar met twee wijntjes omdat hij weet dat we een zware dag hebben gehad. ’s Avonds lekker eten en even vriendinnen quality time.”

Heleen en Nicole werken in de winkel een aantal dagen een paar uur samen om dingen te bespreken die betrekking hebben op de winkel. Zo houden ze elkaar scherp en vullen ze elkaar aan. “Het is fijn om eerst te kunnen overleggen wanneer er moeilijke beslissingen genomen moeten worden.”

Waar?

In het karakteristieke witte pand aan de Kerkstraat zat eerst ook een kledingwinkel: het Magazijn.In de zomer van 2015 namen Heleen en Nicole alles over en selecteerden uit de inboedel de merken en producten die ze zelf leuk vonden. Ze hebben de winkel binnen een frisse lichte kleur gegeven en werkten zo hun merkencollectie verder uit naar hun eigen smaak en stijl.

Waarom?

Heleen en Nicole wilden graag een winkel met mooie kleding– en schoenenmerken, aangevuld met lifestyle artikelen. Ze kwamen zelf vaak in Amsterdam en Barcelona en vonden de winkels die deze items combineerden het leukst. De vriendinnen vertellen dat ze graag mensen het naar hun zin willen maken en iedereen het gevoel willen geven dat ze welkom zijn. Jong en oud. “De klant mag lekker rondneuzen en krijgt een eerlijk advies als hij of zij erom vraagt.

Verder?

Nicole en Heleen organiseren in het voor-en najaar wanneer de nieuwe collectie in de winkel ligt een gezellige avond. “Vaste klanten die bij ons in het klantenbestand staan kunnen dan onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe collectie bekijken.” Verder openen de vriendinnen de winkel buiten openingstijden voor klanten die tijdens de gangbare uren geen tijd hebben om te winkelen.

 

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag10.00 - 18.00
Woensdag10.00 - 18.00
Donderdag10.00 - 18.00
Vrijdag10.00 - 18.00
Zaterdag10.00 - 17.00
Op afspraak

Contact informatie

Kerkstraat 1
9751 BA Haren

050 – 534 90 23

vanharte.haren@gmail.com
www.vanharte-haren.nl