Brasserie Intermezzo

Wie?

Gert Bruns, eigenaar van Brasserie Intermezzo aan het Raadhuisplein in Haren, runde met zijn vader en broer al jarenlang het wijd en zijd bekende Astoria toen hij de mogelijkheid kreeg om op het nieuw in te vullen plein een horecazaak te beginnen. Gert vertelt: “Op het plein was niets. Er zou een bloemenkiosk komen, maar dat ging niet door. Toen kreeg ik de vinger erachter bij de gemeente en mochten we in 1999 beginnen.”

Wat?

Intermezzo is voor velen hét ontmoetingspunt in Haren voor lunch, diner of gewoon een drankje op het terras. Gert: “Vroeger hadden we alleen lunch en terras. Sinds de verbouwing in 2012 hebben we meer ruimte en sindsdien zijn we een volledig a la carte restaurant.” Met 80 zitplaatsen binnen en 250 terrasstoelen is er vaak wel een plekje te vinden in de populaire horecagelegenheid. Het is dan ook een geliefde plek om af te spreken. Ook voor zakelijke gasten.

Bij Intermezzo hangt een mediterrane sfeer. Olijfbomen op het terras, wijn en tapas op de kaart. Het zomerse sfeertje wordt versterkt door het ambachtelijke schepijs dat Gert verkoopt. “We zijn ooit begonnen met ijs maken in Astoria en nu wordt het hier bereid. Het past goed bij Intermezzo en is een mooi product. Bij de laatste ijswedstrijd eindigden we weer bij de laatste tien van Nederland!”

Het grote terras is het andere pluspunt van Intermezzo. Zodra het weer het toelaat, zitten de eerste gasten op het zonnige terras. Gert: “Intermezzo is een goede graadmeter voor de drukte in het dorp. Als er bij Intermezzo niemand zit, is er niets te doen in Haren.” Hoewel het Raadhuisplein niet precies in het midden van het centrum ligt, wordt Intermezzo wel als het middelpunt van Haren gezien.

Waarom?

Mensen van buiten Haren weten Intermezzo inmiddels goed te vinden. De naam Intermezzo is bekend in de hele regio. Het heeft een prominente plek en met het mooi aangeklede terras ziet het er altijd gezellig uit.”

Waar?

Gert is al sinds 1989 ondernemer in Haren. Hoewel hij van origine geen Harenaar is, voelt hij zich wel zo. “Haren gaat mij aan het hart. Ik woon hier sinds 1977 en ben altijd actief in het dorp. Zo heb ik op het Raadhuisplein wel eens een shantyfestival georganiseerd. Van te voren hadden veel mensen daar een mening over, maar het plein stond hartstikke vol!” Ook de Openlucht Bioscoop op het plein wordt ieder jaar weer druk bezocht.

Hoe?

Naast Astoria en Intermezzo is Gert ook nog eigenaar van Paviljoen Sassenhein. Al dat werk doet hij natuurlijk niet alleen, hoewel Gert zelf ook regelmatig in de spoelkeuken of achter de frituur staat. Samen met een team van ongeveer 70 mensen, waaronder een aantal goede bedrijfsleiders én een rechterhand voor op kantoor, is hij vrijwel dag en nacht bezig met zijn bedrijven.

Verder?

Op de benedenverdieping van Intermezzo, waar onder andere de keukens en de toiletten zijn, is nog een ruimte over die momenteel niet gebruikt wordt. Volgens Gert duurt het niet lang meer, voor daar wat mee gaat gebeuren. “We hebben nog wel wat plannen met die ruimte. Waarschijnlijk wordt het iets met een thema. Maar wat precies, dat zullen de gasten nog wel merken!”

 

 

 

Kijk binnen bij Brasserie Intermezzo

Openingstijden

Maandag10.00 - 21.00
Dinsdag10.00 - 21.00
Woensdag10.00 - 21.00
Donderdag10.00 - 21.00
Vrijdag10.00 - 22.00
Zaterdag10.00 - 22.00
Zondag10.00 - 21.00
De keuken sluit één uur voor sluitingstijd

Contact informatie

Rijksstraatweg 152
9752 BN Haren

050 – 535 17 27

www.intermezzoharen.nl
info@intermezzoharen.nl