Bodega y Tapas

Wie?

Matthijs Vinckemöller begon zijn horecaloopbaan in een hotel in Leek en werd opgeleid tot gastheer op de hotelschool in Groningen. Zijn kokservaring deed hij op in de praktijk, bij verschillende bedrijven. Zo woonde en werkte hij onder andere een tijdje in Amsterdam voor hij in 2004 voor zich zelf begon.

Wat?

Bij Bodega y Tapas kun je onbeperkt tapas eten voor een vast bedrag. Typische Spaanse tapas met vis en vlees, maar ook onvervalste Groninger tapas zoals een Bola de Huevo, oftewel een eierbal. De menukaart biedt standaard zo’n 65 gerechten die bovendien regelmatig variëren. Matthijs: “We proberen regelmatig iets nieuws uit als specialiteit en als dat bevalt krijgt het een plekje op de menukaart. Eerlijk is eerlijk: niet alle gerechten zijn echte Spaanse tapas. Maar het concept van shared dining spreekt veel mensen aan en dankzij de uitgebreide menukaart vindt jong en oud altijd iets lekkers bij ons.”

Waar?

De eerste zaak die Matthijs opende was restaurant De Biechtstoel op het Damsterdiep. Een bijzonder restaurant, want helemaal aangekleed met heiligbeelden. Matthijs vertelt: “Mijn vader verzamelt heiligbeelden en toen we eens samen het Elfde Gebod bezochten in Antwerpen, zeiden we tegen elkaar: dit kunnen wij ook!”

Na De Biechtstoel volgde in het naastgelegen pand in 2017 een tapasrestaurant en dát concept was zo succesvol dat al snel een tweede locatie volgde in de Poelestraat. “Ik kreeg het idee voor een tapasrestaurant in San Sebastian. Die gezellige straatjes en leuke tentjes, de veelzijdigheid van al die kleine gerechtjes: het sprak me heel erg aan. ”

In november 2019 opende Bodega y Tapas zijn derde filiaal, ditmaal in Haren. Matthijs: “De eerste maanden draaiden we meteen heel goed, we zijn heel fijn ontvangen in Haren. Vooral gezinnen weten ons goed te vinden. Maar na een paar maanden kwam corona. Toen zijn we verder gegaan met bezorgen en afhalen. Gelukkig ging dat ook goed. We zijn écht geholpen door de inwoners van Haren in die periode.”

Hoe?

Matthijs werkt met een vast team in Haren. Zodoende zien de gasten vaak een vertrouwd gezicht. Hij draait regelmatig zelf mee in de keuken, maar zijn team van 15 mensen kan het ook prima zonder hem af.

Verder?

Bezorgen doet Bodega y Tapas niet meer, daarvoor is het inmiddels weer te druk in de keuken. Maar afhalen kan nog wel voor degenen die thuis graag tapas willen eten. Daarnaast voorziet Bodega y Tapas natuurlijk in heerlijke sangria’s en cocktails voor dat fijne zomerse sfeertje. Tot slot zijn er diverse mogelijkheden voor groepen, zoals een arrangement of workshop cocktails maken. Dus ook voor een jubileum of bedrijfsuitje is Bodega y Tapas meer dan geschikt!

Openingstijden

Woensdag Vanaf 16:00 uur
DonderdagVanaf 16:00 uur
VrijdagVanaf 16:00 uur
ZaterdagVanaf 16:00 uur
ZondagVanaf 16:00 uur

Contact informatie

Rijksstraatweg 127
9752 BC Haren

050 – 305 99 91

info@bodega-y-tapas.nl
www.bodega-y-tapas.nl