Albert Heijn Supermarkt

Wie?

Eppo Ruzius werkt al 35 jaar bij Albert Heijn. Hij begon in zijn jeugd als parttimer en stroomde in de loop der jaren door tot supermarktmanager. Na veel omzwervingen in noordelijke filialen is hij sinds een paar jaar manager van de Albert Heijn in de Kerkstraat.

“Ik vind het heel leuk in Haren.” Aldus Eppo. “Haren is een mooi en lommerrijk dorp om te zien. Ik rijd hier met plezier naar binnen als ik naar mijn werk ga. De inwoners van Haren zijn over het algemeen sportief en bewust bezig met gezonde voeding. Het is onze uitdaging om daar maximaal aan te voldoen.”

Wat?

De importantie van vers is daarom groot bij deze supermarkt. Zowel in kwaliteit als aanbod. Onlangs is de versafdeling verbouwd en uitgebreid. Zodat de vers artikelen de ruimte kregen die ze nodig hebben en verdienen. Eppo: “Neem nou de biologische producten. Tien jaar geleden verkochten we slechts een paar artikelen. Nu zijn er meerdere meters voor ingeruimd.”

“Harenaars zijn kritische consumenten. Ze willen graag dat het goed is, vooral op het gebied van verse producten. Er is een categorie mensen die bewust voor deze winkel kiest om die reden. In Haren presenteren veel winkels mooie, unieke producten. Ik wil het net zo goed doen met de groente. We stellen ons regelmatig de vraag: hoe zorgen we dat we elke dag hebben wat de klant wil en zorgen we ervoor dat het ook goed is en er goed uitziet?”

“Als we de klant dan ook nog kunnen inspireren met nieuwe mogelijkheden, dan is voor ons de cirkel rond. Daarom hebben we presentaties waar we mensen op ideeën brengen. Verder heeft de gebaksafdeling laatst een upgrade gekregen. Iedere keer als er een mogelijkheid is maken we keuzes met als criteria: kwaliteit en vers. Dat zijn de speerpunten van deze winkel.”

Waarom?

Supermarkten ontwikkelen steeds meer lokale activiteiten. “We proberen zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de klant. In Haren betekent dat een ruim opgezette groente- en fruitafdeling. In het centrum is geen groenteboer, terwijl de behoefte aan goede en verse producten wel groot is. Dat blijkt ook uit de reacties. De mensen zijn heel positief over het aanbod en het assortiment.”

Hoe?

Het leuke van werken in een supermarkt is voor Eppo het werken met de jeugd. “Wij hebben een goede mix van jonge en wat oudere medewerkers. Die laatste groep brengt rust, routine en ervaring, terwijl de jeugd weer snelheid heeft en nieuwe ontwikkelingen vlug oppikt. Die balans is voor iedereen prettig.”

“Op zaterdag is het altijd heel gezellig in de winkel. Dan zijn er veel jongeren en sprankelt het helemaal. Ze staan nog heel onbevangen in hun werk. Ze willen graag leren, staan open voor feedback en zijn gewend om bewust met competenties te werken. Ik heb heel veel lol in het werken met jonge mensen.”

Dat het ook andersom leuk is om bij Albert Heijn te werken blijkt wel uit het feit dat de medewerkers ook buiten werktijd gezamenlijk optrekken. Eppo: “De werknemers in dit filiaal zijn heel sportief. Laatst hebben we ons met maar liefst acht teams ingeschreven bij een volleybaltoernooi in Groningen. Geen enkel ander bedrijf was zo goed vertegenwoordigd.”

Waar?

De Albert Heijn zit al ruim 25 jaar in het pand aan de Kerkstraat. Onlangs heeft Eppo de buitenzijde weer laten schilderen voor een frisse ‘look’. Eppo: “De uitstraling moet up-to-date zijn. De winkel en het parkeerterrein zijn netjes en verzorgd. We bieden kwaliteit in de volle breedte.”

Verder?

“Na al die jaren verveelt Eppo zich nog altijd niet bij de welbekende supermarkt. “Ik heb nooit de behoefte gehad om naar een ander bedrijf te gaan. Albert Heijn is altijd aan het vernieuwen en innoveren. Zowel op technologisch gebied als in het assortiment. Geen maand is het hetzelfde en je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.”

“Momenteel maakt het bedrijf verstandige keuzes op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. We zijn bewust bezig met hergebruik en recyclen waar mogelijk. We zijn ook al jaren van het gas af. Door middel van een gesloten systeem wordt de warmte van de koelingen teruggewonnen als nieuwe energie. Kortom: Albert Heijn faciliteert gezond en bewust leven. Het is gewoon een heel leuk bedrijf om voor te werken!”

 

 

 

Openingstijden

Maandag08.00 - 20.00
Dinsdag08.00 - 20.00
Woensdag08.00 - 20.00
Donderdag08.00 - 20.00
Vrijdag08.00 - 21.00
Zaterdag08.00 - 20.00
Zondag13.00 - 18.00

Contact informatie

Kerkstraat 27
9751 BB Haren

050 – 534 41 91

www.ah.nl