Julia’s Lingerie

Wie?

Lange tijd was de lingeriespeciaalzaak die nu Julia’s Lingerie heet een Livera franchise. Toen Cuck Wortelboer besloot om zelfstandig verder te gaan, opperde iemand de naam Julia’s. Dankzij Romeo en Julia vond hij dat al een romantische naam. Maar toen iemand hem er op wees dat Julia ook een mooie combinatie is van zijn tweede naam en Paula – zijn overleden vrouw – gaf dat de doorslag. Daardoor is de naam nog bijzonderder.

Cuck vertelt hoe hij en Paula in de lingeriewereld terechtkwamen: “Wij deden allebei iets heel anders toen we een belletje kregen: of we het filiaal in Haren niet over wilden nemen? De zaak was van mijn vader en zusje, maar zij kreeg kinderen en hij had het druk met zijn lingeriezaak in Heerenveen die hij met mijn andere zus heeft. We hebben nu vier lingeriezaken in de familie, ik heb nog een tweede filiaal van Julia’s Lingerie in Winschoten en mijn broer heeft een Livera.”

Het ondernemen zit de familie Wortelboer in het bloed en dat is niet zo gek als je beseft dat Cuck en zijn broer en zussen opgroeiden boven een textielwinkel in Amsterdam. “Het was zo’n echte buurtzaak met de betere kwaliteit stoffen, knopen, ritsen, lingerie en wol. De dozen met voorraad stonden tot in de huiskamer. Het was altijd een feest om met die grote dozen te spelen. Hutten bouwen, ramen en deuren erin maken.” Cuck vertelt het met een glimlach.

Wat?

Cuck en zijn team verkoopsters verkopen een breed assortiment lingerie zoals beha’s, slips, body’s en pantylets. Daarnaast nachtkleding en beenmode zoals panty’s en maillots. Verder nog badpakken, bikini’s en strand- of vrijetijdsjurkjes. Cuck: “Wij verkopen beha’s van 65AA tot en met J-cup. En als ik gister een K-cup kon krijgen, had ik hem eergister al in huis. Het klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar wij hebben écht voor elk wat wils. Daar zijn we in gespecialiseerd.”

Veel klanten komen voor de beenmode van Oroblu, een merk dat voorheen bij V&D verkocht werd. Cuck vertelt: “Zij hebben een mooie kwaliteit beenmode, die ook nog eens betaalbaar is. Een leuk product zijn de zomerpanty’s. Dat is een lichte, comfortabele panty die de benen een mooi bruin tintje geeft. Ideaal voor een feestje of voor als het nog net te fris is voor blote benen.”

Verder verkoopt Julia’s Lingerie het hele jaar door badkleding zoals badpakken en bikini’s. “We hebben een vast en een wisselend assortiment. Voor de vrouwen die graag baantjes zwemmen hebben we speciale chloorbestendige badpakken en bikini’s. Voor degenen die op vakantie gaan, hebben we een hele leuke collectie van onze vaste merken. Maar ook bijvoorbeeld een merk als Cyell en Lingadore. Heel veel strandgevoel, met leuke modellen en prints. Deze merken geven echt dat Saint-Tropez gevoel.”

Hoe?

“We hebben een woud aan beha’s. Van onder andere Marie-Jo, Primadonna, Triumph en Anita. De dames die hier werken hebben heel veel ervaring en kunnen tussen al die verschillende beha’s de juiste vinden. Zij zijn de ambassadrices tussen de collectie en de klant. De vrouw in de paskamer merkt dat niet altijd, maar vaak zijn meerdere medewerkers bezig met haar. Achter de schermen zijn zij op zoek naar het juiste model en de juiste kleur. Het is dan ook fijn om te zien dat ze daarna zo blij zijn dat ze eindelijk de juiste maat en pasvorm hebben gevonden. De dames hebben zelfs wel eens een kus gekregen, van een dankbare klant!”

Waarom?

“De cupmaat van een vrouw verandert zo’n zes keer in haar leven. In de puberteit, tijdens de zwangerschap, de borstvoedingsperiode en de overgang zijn slechts een paar momenten. Dan hebben we het nog niet eens over factoren zoals afvallen en aankomen. Iedereen weet dat een slecht zittende beha of slip enorm irritant is. Zeker met een grote cup zijn steun en pasvorm erg belangrijk.”

“We hebben hier wel eens een mevrouw gehad die een C-cup droeg, maar eigenlijk een F-cup nodig had. De beha die ze kocht zat fantastisch, maar ze bracht hem de volgende dag terug. Ze kon nog niet wennen aan het idee. Maar meestal is het andersom. Een vrouw in de overgang was juist zo blij met haar nieuwe maat dat ze direct meerdere beha’s kocht en alle oude in de prullenbak heeft gegooid. Dat laatste zien we veel, dat vrouwen eindelijk de juiste maat te pakken hebben.”

Waar?

“Julia’s Lingerie heeft twee vestigingen. Een in Haren en de tweede in Winschoten. Sinds de stap naar een zelfstandige winkel is er wel wat veranderd, maar niet heel ingrijpend. Zo kregen de paskamers nieuwe gordijnen en worden de kleuren in het interieur frambozenrood. Op de voorgevel prijkt nu het nieuwe logo.”

Verder?

De reden om niet met Livera verder te gaan is dat Cuck qua collectie liever de regie in eigen handen wilde houden. “Livera werd overgenomen door de Chantelle groep en deze fabrikant wil dat we voornamelijk Chantelle en Livera’s eigen merk voerden. Dat begon te wringen. Dit is een vrij kleine plaats en niet iedereen wil of past een Chantelle beha.”

“Het Franse merk past namelijk heel goed bij de kleine en fragiele Française, maar de Nederlandse, Duitse en Scandinavische vrouwen zijn anders gebouwd. Nu kunnen we weer doen wat we zelf willen. Nou ja… wat de klant wil. Dat zeg ik ook altijd tegen de dames: ik ben niet belangrijk, de klant wél!”

 

 

 

Openingstijden

Maandag 13.00 - 18.00
Dinsdag 09.30- 18.00
Woensdag 09.30- 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.30- 18.00
Zaterdag09.30- 17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 187
9752 BE Haren

050 – 534 30 60

julias@cereslingerie.nl