Flashman

Wie?

Flashman Haren – voorheen Flashman Mannenmode – bestaat sinds 1989. Sinds januari 2016 zijn Germen en Irene Olivier de eigenaren van de bekende herenmodezaak. Germen had al vanaf zijn zestiende de wens om een eigen modezaak te starten en kreeg zijn vrouw enthousiast voor zijn plannen. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun mode-opleiding in Doorn.

Vóór ze op zoek gingen naar een eigen bedrijf, leerden ze het vak in de praktijk. Irene werkte onder andere op het hoofdkantoor van Claudia Sträter en McGregor. Germen was bedrijfsleider in een mannenmodezaak en regiomanager voor een schoenenketen. In deze laatste functie stuurde hij 25 winkels aan.

Wat?

Germen en Irene hadden naar eigen zeggen “nogal wat noten op hun zang” toen ze op zoek gingen naar een geschikt bedrijf. Ze wilden bepaalde merken, een zekere kwaliteit en uitstraling én een plaats waar zo’n soort winkel kan bestaan. Uiteindelijk werden ze in contact gebracht met Henk Visser, de vorige eigenaar van het herenmode warenhuis. Inmiddels draaien ze alweer een paar jaar mee in Haren en zijn ze ook in het dorp komen wonen met hun twee dochters.

Flashman voorziet in de behoefte van het stel met een collectie in het midden-hoge tot hogere segment. Ze verkopen merken als Gant, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Scotch & Soda en Greve schoenen. Een van de exclusievere merken die bij Flashman te koop is, is het Italiaanse Corneliani. Dit merk staat bekend om zijn elegante, handgemaakte herenkleding. Daarnaast heeft Flashman de grootste Gant collectie van Noord-Nederland in huis.

Naast bekende merken en smart casual outfits, levert Flashman ook maatwerk. Letterlijk. Het bedrijf heeft een grote collectie stoffen, knopen en voeringen voor maatpakken in huis. Indien nodig kan kleding – gratis – vermaakt worden voor klanten.

Waar?

Flashman begon ooit aan de Rijksstraatweg 202. Omdat dit pand te klein werd, verhuisde het bedrijf naar het naastgelegen grotere pand op nummer 196. Het sfeervolle gebouw krijgt in 2018 een andere inrichting, met een eigentijdse en transparante uitstraling. De originele elementen van het pand zijn tijdens de verbouwing behouden.

Hoe?

Samen met een team van twee fulltime medewerkers, één parttimer én een hulpkracht voorzien Germen en Irene mannen van alle leeftijden van advies, outfits en accessoires. Daarbij hanteren ze als stelregel: “De klant eerst, dan pas de rest.” Germen vertelt: Mensen komen voor eerlijk advies en een goede outfit. Laten we ze dat dan ook geven. Zelfs als iemand iets met zeventig procent korting gekocht heeft, mogen ze het nog terugbrengen bij ons. Geen gedoe met tegoedbonnen. Ze krijgen gewoon hun geld terug. Als de aankoop niet naar wens is, dan lossen we dit naar tevredenheid op.”

Waarom?

Germen: “Wij willen met Flashman een ‘Local Hero’ zijn. Mensen moeten zich zo op hun gemak voelen bij ons dat ze zelfs binnenkomen voor alleen een kopje koffie. Daarom zijn we hier ook komen wonen. Zo zien we de mensen niet alleen maar in de winkel, maar ook op straat, in de supermarkt. Met dezelfde reden sponsoren we het Heren 1 hockeyteam en de tennisvereniging. Wij willen dat inwoners van Haren trots zijn op Flashman.”

Het ‘local hero’ gevoel vertaalt zich ook naar daden. Germen: “Een klant van ons had eens een probleem. Hij moest al vroeg naar Amsterdam voor een belangrijke bijeenkomst, maar hij had geen geschikt wit overhemd. Op maandagochtend heb ik hem al vroeg bij de achterdeur binnengelaten. Samen hebben we een goed overhemd uitgezocht en toen kon hij toch op tijd in Amsterdam zijn. Dat soort dingen moet kunnen bij ons.”

Verder?

De komende jaren treedt Flashman nog meer in contact met de klanten. Ze hebben daarvoor al een paar leuke ideeën, die nog volop in ontwikkeling zijn. “Onze klanten zijn ongelooflijk trouw” aldus Germen. “Als we post verzenden, zien we de bezoekersaantallen direct weer omhoog gaan. Dat had ik nog niet eerder zo meegemaakt.” Daarnaast investeert het stel in een eigen webshop.

Verder zoeken Germen en Irene ook in de toekomst de samenwerking met andere Harense bedrijven. “Samen met Bakkerij Haafs organiseerden we al eens het Food and Fashion Event en met HA-Juweliers het Watches and Fashion Event. Dat was erg leuk. Met Homan Slapen en DE KOFFIEWINKEL.COM hebben we een clubpas voor de hockeyclub ontwikkeld. Met deze gepersonaliseerde pas krijgen de clubleden direct korting in de winkels én vloeit er tegelijkertijd een gedeelte van de omzet terug in de clubkas.” Kortom: met dat lokale heldendom komt het wel goed bij Flashman!

 

 

 

 

Kijk binnen bij Flashman

Openingstijden

Maandag 13.30 - 18.00
Dinsdag09.00 - 18.00
Woensdag09.00 - 18.00
Donderdag09.00 - 18.00
Vrijdag09.00 - 21.00
Zaterdag09.00 - 17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 196
9752 BR Haren

050 – 53 45 945

info@flashman.nl
www.flashman.nl