Sportcentrum Energy

Wie?

Begin jaren negentig kampte Tineke Berends met een fikse hernia. Om daar overheen te komen verdiepte zij zich in sport en fitness. Hoe komt het dat je eigen lijf blokkeert en hoe kom je er overheen? De interesse was gewekt en inmiddels is zij al weer ruim 15 jaar eigenaresse van Sportcentrum Energy. Zónder hernia.

Tineke vertelt: “Ik heb eerst een aerobic/ sport opleiding gevolgd en flink veel ervaring opgedaan. Maar ik ben nogal een ondernemend typje, dus in 2002 begon ik voor mezelf. Eerst met een compagnon, sinds 2012 ben ik de enige eigenaar.”

Wat?

Bij Sportcentrum Energy kunt u vooral groepslessen volgen. Tineke: “We geven ruim 50 groepslessen per week. Van Spinning tot Zumba en van Boksfit tot Jumping fitness: bij ons worden de hele week door lessen gegeven op verschillende tijden. Dat is een bewuste keuze. In je eentje sporten kost heel veel discipline. In het begin gaat dat goed, maar het is lastig vol te houden. Groepslessen, met een instructeur die op je let, betekent verantwoord én gezellig sporten. Want dat is ons doel: dat je met een glimlach de deur uitgaat!

Maar het energieke bedrijf biedt meer dan alleen sportlessen. Klanten kunnen ook gebruik maken van de gecertificeerde zonnebanken. Het juiste gebruik van de zonnebank heeft een gunstig effect bij diverse gezondheidsklachten zoals gewrichtspijn, stress, botontkalking en overgangsklachten. Bovendien levert het een mooi bruin kleurtje op. Belangrijk is dat je na een bezoek aan de zonnebank niet diezelfde dag ook nog in de zon gaat zonnebaden. Bij Energy is zonnen onder 18 jaar verboden.

Eén keer in de week traint het paramedisch team. Mensen met chronische klachten gaan na doorverwijzing van de dietist en een fysiotherapeut gericht trainen om specifieke gezondheidsklachten te verminderen. Tineke vertelt: “Deze leden zijn chronisch ziek en hebben bijvoorbeeld Parkinson, COPD, hart en vaatziekten, diabetes of reuma. Ze volgen een eigen programma, maar sporten wel in groepsverband voor de gezelligheid en om onder gelijkgestemden te zijn. Na het trainen krijgen ze nog een heerlijk kopje koffie of thee.”

Hoe?

Tineke heeft ongeveer 10 sportinstructeurs op de loonlijst of als zzp’er aan het werk. Sommigen zijn allrounder, anderen hebben 1 of 2 specialisaties. “Veel van de medewerkers werken hier al heel lang. We zijn een hecht team.”

“We halen veel plezier uit de lessen. Ik noem mezelf soms wel de entertrainer want als je voor zo’n groep staat heb je een leuke interactie met de cursisten. We hebben altijd veel lol, maar er kan ook zeker hard gewerkt worden.”

Waar?

Sportcentrum Energy begon ooit als Zon- en Fitnessstudio Energy aan het Raadhuisplein in Haren. In de zomer van 2007 verhuisde het bedrijf naar de Hortuslaan 3a. Tineke: “Hiervoor was dit een garagebedrijf.”

Het pand is uitgerust met twee zalen, de zonnestudio en de kleedkamers. “Het interieur is in 2015 aangepast. Bij de balie is een gezellige zithoek. Daar kunnen cursisten verzamelen of nagenieten met een kopje koffie of thee. Eén a twee keer per jaar gebeurt dat zelfs gratis en gezamenlijk met de hele groep.”

Waarom?

Gezelligheid en plezier in sporten zijn zeer belangrijk bij Energy. Tineke vertelt: “Van de 700 leden, sporten er al zo’n 300 vanaf het begin hier. Sommige groepen zijn zelfs zo hecht dat ze met elkaar uit eten gaan. We organiseren ook vaak activiteiten met elkaar zoals een spinningmarathon of laatst nog een flashmob tijdens ons 15-jarig jubileum. Zo verzinnen we altijd wel iets.”

Het galafeest ter ere van datzelfde jubileum was ook een groot succes. “We hadden als thema gekozen voor The Great Gatsby. Er waren heel veel leden en iedereen had er flink werk van gemaakt. Alle dames in het lang, veren in het haar. Prachtig!”

Verder?

In mei 2018 opent Tineke een tweede locatie in Haren. Ze vertelt: “Ik had nooit de ambitie om uit te breiden, maar soms komt er iets voorbij waarvan je denkt: daar kan ik wat mee. Hier in het sportcentrum staat veel in het teken van conditie, energie en opzwepende muziek. Op de nieuwe locatie ga ik juist de rust opzoeken.”

“Het wordt een echte zenstudio met een aanvulling op de Yoga- en Pilateslessen die we nu al aan de Hortuslaan geven. Qua sfeer en aankleding kunnen we daar op de tweede locatie veel meer kanten mee op. Het wordt totaal anders dan in het sportcentrum. Ik heb er heel veel zin in. Zoals gezegd: ik ben nogal een ondernemend typje…”

 

 

Kijk binnen bij Sportcentrum Energy

Openingstijden

Maandag08.00 - 14.00
16.00 - 21.00
Dinsdag08.00 - 14.00
16.00 - 21.00
Woensdag08.00 - 14.00
16.00 - 21.00
Donderdag08.00 - 14.00
16.00 - 21.00
Vrijdag08.00 - 14.00
16.00 - 20.00
Zaterdag08.00 - 12.00

Contact informatie

Hortuslaan 3a
9751 BE Haren

050 – 537 12 95

info@energyharen.nl
www.studioenergyharen.nl