Private Style Fashion & Design

Wie?

De liefde voor hoogwaardige kwaliteit zat er al jong in bij Stien Brouwer. Net als de creativiteit. Maar van huis uit was het vooral zuinigheid en vlijt, dus investeerde ze slechts in mooie materialen en maakte ze zich al op jonge leeftijd de technieken van de beste ontwerpers eigen. Dezelfde kwaliteit, maar dan zelf ontworpen.

Die passie voor kwaliteit en voor het vak is ze nooit meer kwijtgeraakt. Stien vertelt: “Ik had als jong meisje niet altijd de middelen om hoogwaardige kleding te kopen. Maar door het zelf te maken en later ook als inkoopster en verkoopster met die kwaliteiten te werken, ontwikkel je je stijl in combinatie met de creativiteit en de mode. Dat komt mij nu nog steeds goed van pas.”

Wat?

In haar winkel aan de Brinkhorst verkoopt Stien een merkencollectie met een duidelijke signatuur. “De grootste inspiratiebron is Italië. Wat daar hét is, dat bied ik hier aan. Italië is voor mij het modeland bij uitstek. Qua kleding, maar ook de presentatie. Ik ga heel vaak naar Milaan. Om inspiratie op te doen en mezelf ervan te verzekeren dat ik nog op de goede weg zit. Het scheelt ook dat ik daar familie heb wonen. Die opent voor mij deuren die anders gesloten zouden blijven.”

De exclusieve merkencollectie is bijna volledig Italiaans, heeft een zuidelijk gezicht en bestaat uit bekende merken zoals SET, Caroline Biss, Petit Hauts, Etoile du Monde, Kocca en Penny Black: het zusje van Max Mara. “Onze collectie is onderscheidend, van hoge kwaliteit en dit seizoen kleurrijk. Het najaar komen daar nog schoenen van Roberto Angelo bij. Private Style Fashion & Design heeft zich nooit uitsluitend op één segment gericht. Dus ook dit is het proberen waard.”

“Feestelijk, casual, zakelijk: met de mix van onze merken kunnen we vrouwen van top tot teen stylen voor iedere gelegenheid. Dat is onze grote kracht. We leveren maatwerk. Soms zie ik wel eens een blazertje halverwege de hand vallen. Dat zal hier niet gebeuren. Dan sta ik al klaar met mijn speldenkussen. Klanten worden hier tot in de puntjes verzorgd. Enthousiast en professioneel wordt geluisterd naar wat de klant wil of zoekt. Samen gaan we altijd voor het optimale.

Waarom?

Private Style heeft een groot klantenbestand. Binnen de vaste klantenkring bevinden zich veel vrouwen die regelmatig in het voetlicht staan, zich soms in internationale kringen begeven. De klant moet zich tijdens een belangrijke afspraak of een feestje in Monaco niet onzeker voelen over hun kleding. Soms krijg ik achteraf wel eens foto’s te zien. De plekken waar ze komen, de mensen die zij zien… Het is best een opsteker dat dat onze klanten zijn.”

“Maar het allerbelangrijkste is dat ze zich prettig voelen in onze kleding. Een lijf is als een soort formule, alleen zijn niet alle centimeters bij iedereen even goed verdeeld. Maar dat kan bijgestuurd worden. Wij kunnen zorgen dat het weer klopt. Daar worden mensen heel gelukkig van. Die blijdschap en dat enthousiasme is wederkerig. Dit is een verschrikkelijk leuk beroep als je weet waar je het over hebt!”

Hoe?

Stien heeft twee medewerkers die haar ondersteunen in de winkel. Daarnaast helpt haar man haar achter de schermen met de inkoop en de financiën. Private Style is ooit opgericht door de zoon van Stien als een showroom in meubels, keukens, vloeren en verlichting.

Hij bedacht een uniek concept: door fashion en design aan te bieden op de vele vierkante meters werd de doelgroep groter en de financiële last lichter. Op die manier raakte Stien betrokken bij het bedrijf.

Waar?

Private Style was in eerste instantie gevestigd in zowel Assen als Haren. “Het filiaal in Assen was een grote zaak. Het concept sloeg enorm aan, we hebben er zelfs, via de branche-organisatie, een prijs mee gewonnen. Elf jaar geleden was de combinatie mode en interieur nog helemaal nieuw.

Maar toen de crisis toesloeg zijn we na 6 jaar gestopt met Assen en was het voor mij back-to-basic in Haren. Mijn zoon is uit de zaak gestapt en heeft onder andere HDR Media opgericht met twee vrienden.

Na elf jaar aan de Rijksstraatweg is Private Style sinds begin 2018 gevestigd aan de Brinkhorst in Haren. Dat bevalt heel goed: “De verhuizing was zeer de moeite waard. Vooral dit plekje is erg prettig. We hebben hier een prachtig uitzicht en worden ook goed gezien, met een doorkijkje naar de Rijksstraatweg. Bovendien heb ik hier meer ruimte voor een complete uitstraling. De huidige opstelling heb ik weer ‘weggesnoept’ uit Italië.

Verder?

Stien werkt al vanaf haar achttiende in de mode, maar vindt het nog steeds het mooiste wat er is. “Ik hou heel erg van dit vak en krijg er heel veel rijkdom en inspiratie voor terug. We hebben alleen maar leuke klanten, die blij zijn dat wij hun vraag zo goed mogelijk beantwoorden. Daarmee blijft er altijd een positief gevoel achter.”

 

 

 

 

 

Openingstijden

Dinsdag10.00 - 17.30
Woensdag10.00 - 17.30
Donderdag10.00 - 17.30
Vrijdag10.00 - 20.00
Zaterdag10.00 - 17.00

Contact informatie

Brinkhorst 7
9751 AS Haren

050 – 5370079

info@privatestyle.nl
www.privatestyle.nl