VakantieXperts Haren

Wie?

De naam zegt het al: bij reisbureau VakantieXperts in Haren werkt een vast team experts die alles weten over vakanties en reizen. Winkelmanager Linda is het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers en eindverantwoordelijke voor de winkel. Jolanda, Dorien en Tamara zijn de vaste gezichten van de zaak en zorgen er samen met Linda voor dat de winkel draait, de klanten optimaal geholpen worden en er natuurlijk heel mooie reizen geboekt worden.

Wat?

Van een zonvakantie vanaf Eelde tot en met een rondreis door Amerika en Canada die van A tot Z georganiseerd is: bij VakantieXperts regelen ze het graag voor u! Veel van de reizen die geboekt worden zijn pakketreizen, bijvoorbeeld naar de Canarische Eilanden of Griekenland. Daarnaast verzorgen de reisspecialisten alle soorten maatwerkreizen. Van een honeymoon op de Seychellen tot en met een rondreis van vier weken door Nieuw-Zeeland.
Linda en Jolanda vertellen: “Wij doen altijd ons best om een passende vakantie aan te bieden. Of het nou gaat om een weekendje Scheveningen, een bezoek aan Disneyland Parijs of een verre reis naar Maleisië. Het belangrijkste is dat de klant blij de deur uit gaat en een fijne vakantie heeft. Ook in de nazorg besteden we veel aandacht daaraan. Was het wel leuk? Liep het zoals de klant mocht verwachten? Dat vinden we heel belangrijk.”
Het leuke van dit vak vinden Linda en Jolanda de variatie: “We boeken hele verschillende soorten reizen en vakanties en ook de klanten die hier komen zijn heel divers. Sommigen komen volslagen blanco binnen, terwijl een ander misschien al bijna meer weet over de bestemming dan jijzelf. De klanten verrassen ons ook nog wel eens. Zo kregen we eens een mevrouw binnen van 82 jaar oud. Wij gingen al een beetje uit van een riviercruise, maar ze wilde graag een groepsreis naar Peru boeken!

Waar?

VakantieXperts heeft reiswinkels door het hele land. Linda is manager van vier van deze winkels: de filialen in Haren, Veendam, Appingedam en Winsum. Jolanda werkte eerder al met Linda samen in Appingedam. Het bedrijf is onderdeel van de D-rt groep, waaronder ook D-reizen valt.

Hoe?

De grote kracht van VakantieXperts zijn de vaste teams en de kennis en ervaring van de medewerkers. Binnen de winkels die Linda onder haar hoede heeft is tien tot vijftien jaar reisbureau-ervaring gebruikelijk, sommige medewerkers hebben zelfs rond de veertig jaar ervaring. De eventuele jongere medewerkers zorgen weer voor fris enthousiasme binnen het team.
Linda en Jolanda: “Het leuke is dat we elkaar aanvullen in onze kennis. We gaan allemaal regelmatig op dienstreis naar verschillende landen en verwijzen klanten soms door naar een collega die meer ervaring heeft met dat land. Als iemand zelf namelijk heel enthousiast is over een land en veel weet over excursies en bezienswaardigheden brengt diegene dat enthousiasme over op de klant. Dat is voor beide partijen prettig.”
“De dienstreizen zijn een waardevolle aanvulling op het vak. Een stagiaire zei het al eens een keer: “Wat moeten jullie veel kunnen en weten!” Dat is ook zo. We werken met veel verschillende systemen en moeten altijd weten waar we de benodigde informatie kunnen vinden. Maar dat maakt het ook leuk. Je zoekt altijd naar de beste mogelijkheden en bent nooit uitgeleerd. Zelfs tijdens onze eigen vakanties gaat dat ongemerkt een beetje door.”

Waarom?

Als Linda en Jolanda op vakantie zijn, kijken ze met een andere bril naar de omgeving dan de gemiddelde vakantieganger. “Je scant als het ware je vakantieplek. Waar zijn de hotels en restaurants? Wat is er allemaal te doen? Luchthavens veranderen, dat hou je allemaal bij. We gaan niet per se naar bestemmingen die interessant zijn voor het bedrijf, zoals tijdens een dienstreis, maar je registreert wel veel tijdens een eigen vakantie.”

Verder?

Door de komst van internet is de reiswereld enorm veranderd. Mensen boeken hun eigen reizen zelf en oriënteren zich online op hun bestemming. Daardoor zijn veel reisbureaus en reisorganisators in de loop der tijd verdwenen. De specialisten die nu nog operationeel zijn, hebben hun meerwaarde dus al meerdere keren bewezen. Bovendien is er een grote groep mensen die na tegenvallende vakanties weer terugkeren naar de reisdeskundigen.
“We krijgen weer steeds vaker mensen binnen die om hulp vragen. Die zitten al avondenlang achter de computer en komen er niet uit. Dat kan gaan om een maatwerkreis, maar ook om een campingvakantie. Het aanbod is verschrikkelijk groot en wie kun je vertrouwen? Uit de reviews wordt je ook niet altijd wijs.”
De VakantieXperts nemen deze zorgen weg en bieden een passende vakantie op basis van de wensen van de klant. Bovendien wikkelen zij allerhande bijkomende zaken af voor de klant. Zoals vergoedingen voor vertragingen, visa of verzekeringen. Ook in het geval van problemen staan ze klaar. “Er kan altijd iets buiten jouw schuld om gebeuren, zoals een failliete reisorganisator. Als je via internet boekt, moet je nog maar zien dat je je geld terugkrijgt. Wij hebben daar een fonds voor en lossen het voor je op. Zonder gedoe!”

Openingstijden

Maandag09.30 - 18.00
Dinsdag09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.30 - 20.00
Zaterdag10.00 - 17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 182
9752 BP Haren

050 – 534 02 22 (van 08.00 tot 23.00 uur)

haren@vx.nl
www.vx.nl