Multiphone Repair Haren

Wie?

Familiebedrijf Multiphone Repair heeft filialen in Haren, Drachten en Roden. In Haren is Ahmed Al-Saidi het gezicht van de zaak: hij nam het bedrijf in 2019 over van zijn broer die nu alleen nog de winkel in Drachten runt. Zijn andere broer is verantwoordelijk voor het filiaal in Roden. Ondanks de familieconnectie was de keuze voor een eigen winkel niet helemaal een logische, want Ahmed was – en is – ook eigenaar van een eigen architectenbureau!

Gelukkig zijn beide bedrijven goed te combineren vindt Ahmed: “Ik heb achter in het kantoor mijn computer staan waar ik tekeningen op maak. Tussendoor is het juist lekker om fysiek bezig te zijn in de winkel. Even met de handen werken, het sociale contact met de klanten: ik combineer de verschillende werkzaamheden vrij gemakkelijk.”

Wat?

Telefoonreparatie is en was de corebusiness van Multiphone Repair Haren. Dankzij de snelle service (in de meeste gevallen heeft u binnen een uur uw gerepareerde telefoon weer in handen!) raakte de winkel al snel bekend in Haren. Het ruime aanbod aan telefoonhoesjes en andere accessoires voor smartphones en tablets trekt eveneens veel klanten naar de winkel.

Multiphone Repair staat bekend om zijn betrouwbare service en deskundig advies. Daardoor was de stap naar het aanbieden van verzekeringen en abonnementen een kleine stap. Vaste klanten vroegen er zelf naar en inmiddels kan Ahmed van alle grote providers abonnementen aanbieden. Ahmed heeft in de winkel een aantal toestellen op voorraad, maar alle overige modellen zijn binnen een dag leverbaar. “In de zoektocht naar een goede telefoon, doorlopen we een aantal stappen met de klant. Prijs, camera, opslagmogelijkheden: iedereen heeft andere wensen. Als eenmaal de juiste telefoon gevonden is, hebben we die binnen een dag in huis. Oh, en wij kunnen ook de gegevens overzetten natuurlijk!”

Waar?

Multiphone Repair Haren begon in het pand aan het begin van het centrum, vlak na de rotonde Vondellaan/Molenweg, maar verhuisde in 2018 naar de Rijksstraatweg 187C, waar eerst een andere mobiele telefoniezaak gevestigd was. Oudere inwoners van Haren kennen het pand nog als die waar vroeger slager de Vries zat. De witte tegels die achter in het pand nog aan de muren zitten, herinneren aan die tijd.

Hoe?

Als rechtgeaard familiebedrijf werken er ook andere familieleden bij Multiphone Repair Haren. Twee neven van Ahmed ondersteunen hem als hij zelf aan andere opdrachten werkt. Het is belangrijk om vaste en goed opgeleide medewerkers te hebben vindt Ahmed, want ze moeten niet alleen de winkel draaiende houden, maar ook verstand hebben van telefoonreparaties.

De medewerkers worden dan ook persoonlijk opgeleid door Ahmed en zijn broers. De kennis en ervaring in telefoonreparaties van de broers dateert nog uit het Nokia tijdperk en bij ieder nieuw model volgt weer een mini-cursus hoe deze gerepareerd wordt. Daarbij doen ze soms wat kennis en trucjes op op Youtube, maar vertrouwen ze vooral op hun jarenlange kennis en ervaring.

Verder?

Gewend als hij is om mee te denken met de klanten en advies te geven, heeft Ahmed nog wel een paar tips voor telefoongebruikers. Bijvoorbeeld om een mobiel niet langer dan nodig aan de oplader te leggen. “Veel mensen leggen hun telefoon de hele nacht aan de oplader terwijl ze slapen. Dit verkort de batterijduur enorm, waardoor je steeds vaker moet opladen. Een andere tip : zet je telefoon direct uit als hij in het water is gevallen en kom naar ons toe. Zodra je hem aanzet maakt hij juist kortsluiting en kunnen wij hem ook niet meer maken. Maar als je hem direct uitzet, kunnen wij hem redden!”

Openingstijden

Maandag 13.30 - 18.00
Dinsdag 10.00 - 18.00
Woensdag 10.00 - 18.00
Donderdag10.00 - 18.00
Vrijdag10.00 - 20.00
Zaterdag10.00 - 17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 187-C
9752 BE Haren

06-575 776 45

mprharen@gmail.com
www.multiphonerepair.nl