Miller & Canefield Haren

Wie?

Wanneer je de namen van de eigenaren van Miller & Canefield vertaalt naar het Engels, wordt direct duidelijk hoe de lingerie speciaalzaak aan de Rijksstraatweg aan haar naam komt. De heren Mulder en Rietveld begonnen bijna 25 jaar geleden met een winkel in Laren en namen een paar jaar later de bestaande lingeriewinkel in Haren over.

Greetje de Voogd is sinds elf jaar de storemanager in Haren en samen met een team van drie andere lingeriestylistes zorgt zij ervoor dat de klanten voorzien worden van de beste kwaliteit lingerie, nacht-, bad-,  onder- én bovenkleding.

Wat?

Miller & Canefield is een speciaalzaak met kwaliteitsmerken zoals Marie Jo, Prima Donna, Lise Charmel, Calvin Klein en het Zwitserse Hanro. “Nachtkleding met de kwaliteit zoals die van Hanro vindt je bijna nergens meer. Mensen komen uit het hele land hier naar toe, speciaal voor dit merk. Hanro werkt met gemerceriseerde katoen, wat niet alleen prettig aanvoelt maar ook een mooie glanslaag heeft en echt kleurvast is”, aldus Greetje.

De klanten van Miller & Canefield hebben genoeg te kiezen als het gaat om lingerie. Sommigen kiezen voor een laag cupje, anderen juist een push-up beha. De een vindt een frivool setje mooi, terwijl de ander kiest voor eenvoud en comfort. Maar één ding hebben alle klanten gemeen: ze krijgen allemaal een beha met de juist pasvorm en maat.

Ook op het gebied van bad- en sportkleding is er volop keus. Miller & Canefield verkoopt onder andere stoere, maar toch vrouwelijke sportbadpakken met lange mouwen, fitnessbroeken en –tops en sportbeha’s. Het hele jaar door wordt een uitgebreid assortiment badkleding verkocht van merken zoals Gottex, Roidal, Profile, Antigel, Prima Donna en Maryan Mehlhorn . In de zomermaanden is er nóg meer keus op het gebied van badpakken, bikini’s en accessoires.

Tot slot verkoopt Miller & Canefield een mooie collectie panty’s en maillots van het merk Oroblu . Greetje: “Oroblu is onlangs als beste uit een grote vergelijkingstest gekomen. Daarbij wordt gekeken naar álle merken en leveranciers. Oroblu was zowel op prijs als kwaliteit de beste!”

Waarom?

De klanten die hier komen kiezen voor comfort, een stukje echte service, maar ook voor het luxe assortiment met bewezen pasvorm en de uitstraling van het hedendaagse modebeeld. Het zijn vaak vrouwen die zich goed kleden, maar ook degenen die juist kiezen voor eenvoud, kwaliteit en service. Greetje: “We doen altijd weer ons best om klanten met een fijn gevoel de deur uit te laten gaan. Met producten die bij ze passen. Als zij blij zijn, is dat voor ons ook een soort kadootje!”

Hoe?

Greetje: “Door onze gediplomeerde kennis en jarenlange ervaring kunnen we vaak al snel zien, wat voor maat en pasvorm de klant nodig heeft. Desalniettemin meten we alle maten op, waarbij de omvang nog belangrijker is dan de cupmaat. Vrouwen die het kopen van een nieuwe beha niet leuk vinden, zijn altijd heel blij met ons. Het is heerlijk als we dan vaak in één keer de juiste beha voor hen vinden!”

Om de kennis op peil te houden gaan de stylistes van Miller & Canefield twee keer per jaar op cursus. Dan leren zij alles over de nieuwste producten, modellen en materialen. Hierdoor kunnen zij klanten weer veel tips geven over het onderhoud van de producten. Zoals het feit dat je een nieuwe beha juist vaak moet wassen zodat hij als het ware naar het lichaam gaat staan en de elasticiteit behouden blijft.

Dankzij de goede service en het prachtige, brede assortiment hoeft de winkel niet te teren op adverteren. Mond-op-mond reclame en een goede binding met de klanten zijn veel belangrijker voor succes en relevantie. Greetje: “We zijn een sterk team en er heerst hier een goede sfeer. Dat merken de klanten ook. We horen vaak: “Wat een leuke winkel en wat een mooie producten!” Kijk, die bevestiging, daar doe je het voor.”

Waar?

Zoals gezegd is de winkel in Haren het tweede filiaal dat de heren Rietveld en Mulder openden. Inmiddels kent Miller & Canefield acht vestigingen, waaronder – naast Laren en Haren – Den Haag, Velp, Gouda, (Lincherie) Arnhem en twee winkels in Amsterdam, waarvan één de enige Hanro monobrandstore van Nederland is. Het hoofdkantoor is ook gevestigd in Amsterdam.

Verder?

Het is inmiddels algemeen bekend dat meer dan de helft van de vrouwen de verkeerde maat beha draagt. Greetje vertelt: “Dat is ook echt zo en het is zo zonde want onderkleding met een goede pasvorm zit lekkerder en laat je kleding veel beter uitkomen. Door een goede beha kan je een stuk slanker lijken, je silhouet komt vele malen beter uit en dat geldt ook voor een panty of maillot. Met de juiste ondermode komt je mooie jurkje veel beter tot zijn recht. Mensen bezuinigen vaak op hun onderkleding omdat je die toch niet ziet, maar eigenlijk moet het andersom zijn: investeer eerst in goede onderkleding en daarna pas in de rest!”

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag09.30 - 18.00
Woensdag09.30 - 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.30 - 19.00
Zaterdag09.30 - 17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 150
9752 BM Haren

050 – 534 52 78

www.millercanefield.nl