Hubo Van der Werf

Wie?

Vaste klanten van doe-het-zelf-zaak Hubo Haren zien altijd een bekend gezicht in de zaak. Eigenaar Wouter van der Werf werkt al 40 jaar in het bedrijf. Zijn broer en zoon respectievelijk 35 en 15 jaar. Wouter nam het bedrijf weer over van zijn vader, die in 1969 in de Kromme Elleboog begon met een hobbyhuis. De Hubo Haren is dus een echt familiebedrijf.

Wat?

Doe-het-zelfartikelen, ijzerwaren, gereedschap, hout en verfproducten: de basis voor alle klussen in en rondom huis is aanwezig bij de Hubo. Wouter verkoopt producten van bekende merken zoals Histor, Sigma, Weyzonol, Makita, Rambo en Bosch. Verder is er natuurlijk een sleutelservice in de zaak.

Wat mensen misschien niet weten is dat Hubo Haren gespecialiseerd is in raam- en deurhorren. Wouter vertelt: “Met drie leveranciers kunnen we altijd de juiste oplossing bieden. Rondom Haren wordt steeds meer natuur met water gecreëerd. Dat is hartstikke mooi, maar daardoor krijgen we steeds meer beestjes. Met een goede hor kun je overlast voorkomen. We hebben bijvoorbeeld al veel horren geplaatst rondom het Paterswoldsemeer.”

Een andere specialiteit van deze Hubo zijn zonweringen. Zowel voor advies als montage kunt u bij de Hubo terecht. Van binnenzonwering zoals jaloezieën, rolgordijnen en vouwgordijnen tot buitenzonwering zoals terrasschermen, screens en markiezen. Wouter is naar eigen zeggen ook “druk met shutters” oftewel houten luiken. Die verkoopt hij voornamelijk in Haren, maar ook wel daarbuiten. “Het zijn leuke projecten en daarvoor willen we best de provincie door!”

Altijd al op zoek geweest naar een kast op maat? Ook daarvoor kunt u terecht bij Wouter en zijn familie. Boven de winkel is een kleine showroom met voorbeelden van Raffito kasten die volledig naar eigen wens en op maat gemaakt kunnen worden. Op de Hubo-site staat een online programma waarmee klanten zelf een kast kunnen samenstellen, dat levert veel inzicht op. Wouter: “We kunnen wel 750 verschillende kasten maken op deze manier.”

Hoe?

Wouter en zijn familie doen alles zelf. Ze staan in de winkel, geven advies en komen langs bij de mensen thuis voor meten en montage. “We hebben het lekker druk en daardoor is het de laatste tijd soms moeilijker om te doen wat ik beloof. Maar dat zeggen we dan ook eerlijk. Alles wat we doen, doen we voor de klant. Daarom zit ik ook bij de Hubo. Zij regelen de inkoop, de acties en de aankleding van de winkel. Daardoor houden wij meer tijd over voor de klant!”

“We proberen altijd samen met de klant een oplossing te vinden. Dat levert blije gezichten op en geeft ons plezier in het werk. We beantwoorden een vraag correct of we beantwoorden hem niet. Ik heb weleens meegemaakt dat in een grote bouwmarkt een vakkenvuller met een stalen gezicht zei dat iets uitverkocht was, terwijl mijn vrouw en ik het product zagen liggen. Dat zal bij ons nooit gebeuren.”

Waarom?

Wij hebben niet zo veel ruimte als de bekende bouwmarkten. Dus onderscheiden wij ons door service en persoonlijke aandacht. We hebben heel veel vaste klanten en daar drijft dit bedrijf op. Daarom ben ik online ook niet zo actief. Van Facebook heb ik sowieso een afkeer gekregen sinds de rellen hier in het dorp. Wij besteden onze tijd en energie liever aan de winkel en de klanten!”

Waar?

Zoals gezegd begon vader van der Werf ooit aan de Kromme Elleboog met zijn hobbyhuis. Later verhuisde hij naar het huidige pand in de Kerkstraat. Vaste klanten weten misschien nog dat het bedrijf ook een tijdje Houtland is geweest voordat er 30 jaar geleden werd besloten aan te sluiten bij de Hubo franchiseformule.

Wouter vertelt: “We bewerken nog steeds hout. Achter de zaak hebben we een grote houtschuur waar we veel hout op maat maken voor particulieren, maar ook voor scholen en bedrijven. Dat is in de loop der jaren zo gegroeid.”

Verder?

362 dagen per jaar runt Wouter het bedrijf samen met zijn broer en zoon. Maar de laatste drie dagen van het jaar worden álle hulptroepen binnen de familie ingeschakeld. Dan staat de hele winkel in het teken van de verkoop van kwaliteitsvuurwerk en helpen ook zijn dochters mee. Zelfs de allerjongsten dragen – op hun eigen manier – hun steentje bij.

“Mijn kleinzoon hoort al zijn hele leven verhalen over de vuurwerkverkoop en wilde heel graag meehelpen. Dit jaar mocht hij voor het eerst helpen het vuurwerk van de kluis naar de winkel te brengen. Supertrots was hij! Ik snap gerust dat mensen een mening hebben over vuurwerk, maar voor ons is dit de gezelligste tijd van het jaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk binnen bij Hubo Van der Werf

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag09.00 - 18.00
Woensdag09.00 - 18.00
Donderdag09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag09.00 - 17.00

Contact informatie

Kerkstraat 10
9751 BC Haren

050 – 534 68 70

haren@hubo.nl
www.hubo.nl